19.09.2023.

Održana svečana sjednica Općine Podravske Sesvete

Objavljeno u kategorijama: Novosti

1P1080607 960 540


U sklopu proslave Dana Općine Podravske Sesvete, danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je, uz brojne uzvanike, prisustvovao i župan Darko Koren.

Na samom početku okupljene pozdravio je Damir Fičko, potpredsjednik Općinskog vijeća, a zatim se obratio i načelnik općine Mladen Sitek koji je istaknuo kako je vizija razvoja Općine bolje pozicioniranje na karti Županije i Republike Hrvatske.

quote desni 3„Da bi proveli viziju razvoja općine kontinuirano moramo raditi na ostvarenju temeljnih ciljeva, a to su; zaustavljanje iseljavanja, stvaranja uvjeta za ugodan život u našoj sredini i stvaranje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta“, nastavio je načelnik Mladen Sitek te dodao: „Uspješno smo proveli četiri projekta ukupne vrijednosti 197.000,00 eura, od kojih su pomoći iz drugih izvora i iznose 50.000,00 eura a odnose se na Rekonstrukciju ulice Braće Radića koju je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, te program Zaželi faza III koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom udjelu.“

1P1080500 960 540

Načelnik Sitek posebno je istaknuo projekt rekonstrukcije i dogradnje Područne škole i izgradnju nove školsko-sportske dvorane u Podravskim Sesvetama za čiju je realizaciju posebno zahvalio Županiji, a na dobroj je suradnji, osim Županiji, zahvalio i PORA-i Regionalnoj razvojnoj agenciji KKŽ te ostalim institucijama i udrugama.

1P1080552 960 540

Župan je uputio čestitke povodom Dana Općine te istaknuo:

quote desni 3Iskreno mislim da ovakvim sredinama treba što manje politike, a što više zajedništva, ljubavi i prijateljstva. Lijepo je vidjeti okupljene načelnike općina iz različitih političkih opcija, što govori da smo ujedinjeni u našoj viziji razvoja lokalnih sredina i Županije. Drago mi je što smo pronašli put koji je zajednički i koristan za sve, a to se posebno odnosi na sektor školstva, u koji mnogo ulažemo. Pohvaliti treba i gospodarstvenike koji su ključan alat u poboljšanju demografskih trendova. Želim vam mnogo uspjeha u daljnjem razvoju Općine te da predanim radom i uspješnom suradnjom još više podignemo kvalitetnu života mještana.“

1P1080506 960 540

Uime okupljenih načelnica i načelnika prisutnima se obratio načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, a zatim su zaslužnim mještanima i udrugama uručena priznanja Općine. Zahvalnica Općine Podravske Sesvete dodijeljena je Udruzi „SUMA“, za izniman doprinos i postignuća iz područja javne djelatnosti, dok su Zlatnu plaketu Općine Podravske Sesvete dobili Stjepan Jagić iz Podravskih Sesveta, za izniman doprinos i postignuća iz područja tehničke kulture i Mirko Zdeličan iz Pitomače, liječnik opće prakse u Podravskim Sesvetama, za izniman doprinos i postignuća iz područja zdravstva.

Svečanoj sjednici prisustvovali su predstavnici PORA-e, načelnici općina, ravnatelji škola i drugih ustanova, predstavnici udruga te ostali uzvanici.

Služba ureda župana

Izvor: Podravski radio


Pročitano 635 puta