13.09.2023.

Svečanom sjednicom obilježena 30. obljetnica Dana Općine Hlebine

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 20230912 1814141


Povodom obilježavanja 30. obljetnice Dana Općine Hlebine i blagdana Imena Marijinog u prostorijama Društvenog doma u Hlebinama Galerije održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak te saborski zastupnik Darko Sobota.

IMG 8955

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Andjelko Belec koji je kazao kako su Hlebine prostor kontinuiranih ulaganja te zahvalio svima koji su u proteklih 30 godina radili na razvoju općine. Načelnica Općine Božica Trnski uzvanike je podsjetila na realizirane projekte u protekloj godini te dodala da je hlebinsko zajedništvo potvrdilo i u ovoj godini da nema granica, posebno u vremenu poplave kada su svi prionuli kako i obranili mjesto od nabujale Drave.

IMG 8970

„Naša suradnja na svim razinama od najmlađeg do najstarijeg žitelja bude plodonosna i pozitivna te da nas sve vodi ka zajedničkom cilju, a to je bolji, ljepši, sretniji život svih mještana u našoj općini. Imamo malen proračun pa se oslanjamo na pomoć naših partnera s državne i regionalne razine, hvala svima na tome jer bez njih ne bi bilo niti aglomeracije, obnove Galerije i Doma te ostalih projekata kojima podižemo standard života stanovnika. Pred nama su brojni novi projekti koje ćemo realizirati. Hvala svima koji ste nam pomogli, a posebno Županiji, ministarstvima s kojima surađujemo, županijskim i gradskim tvrtkama te kolegama načelnicima koji su nam velika potpora. Bez vas, ovo sve što smo napravili ne bi bilo moguće, vjerujem da će se plodonosna suradnja nastaviti i u idućim godinama mandata“, istaknula je načelnica Trnski.

Čestitku je uputio i župan Darko Koren koji je kazao da iako Hlebine imaju malen proračun rade velike stvari za sve žitelje ovog kraja te je najavio i nove projekte koji će se uz pomoć Županije raditi na području općine.

IMG 8987

„Često smo u Hlebinama jer ovdje je ishodište naivne umjetnosti kojom se svi jako ponosimo, ovo je prostor koji ima velik turistički i kulturni potencijal i na tome treba dodatno raditi. Mnogo toga je realizirano na ovom prostoru i u brojnim projektima je sudjelovala i Županija, a nastavit ćemo i dalje. Uskoro krećemo s gradnjom nove škole i pripadajućom dvoranom kako bi stvorili najbolje uvjete za učenike. Siguran sam da će i to ulaganje u obrazovnu i sportsku infrastrukturu pomoći da stanovnici ostanu u Hlebinama i ovdje grade svoju budućnost“, poručio je župan Koren te čestitao svim mještanima Dan općine i blagdan Imena Marijinog.

Uime prisutnih načelnika se obratio Mirko Perok, načelnik  Općine Virje koji je poželio Hlebinama daljnji razvoj te naglasio važnost zajedništva kako bi se realizirali planirani projekti.

IMG 8979

Saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, na kraju je svečanosti uputio čestitku Općinskom vodstvu te istaknuo važnost zajedništva koje će omogućiti daljnji prosperitet Hlebina.

IMG 8997

„Čestitam vam na podizanju standarda i na svim projektima koji su završeni i koji će tek biti završeni. Čestitam vam i na vašem spomenutom zajedništvu, posebice kod nedavnih poplava. Iskrene čestitke i svim kolegama načelnicima i stanovništvu iz ovog okruženja koji su zaista pokazali da imamo jedno veliko podravsko srce“, rekao je Sobota.

Dodajmo na kraju kako su svečanosti uz članice i članove Općinskog vijeća  prisustvovali i brojni načelnici općina, predstavnici županijskih ustanova, predstavnici tvrtki koji rade na području općine,  članovi udruga te drugi gosti i uzvanici, a sjednicu je nastupom uveličao i crkveni zbor župe sv. Katarine.

Služba ureda župana

Pročitano 530 puta