11.09.2023.

U Nagykanizsi održan Gospodarski forum

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

WhatsApp Slika 2023 09 11 u 12.36.58


 

U organizaciji Gospodarske i industrijske komore Nagykanizse u petak, 8. rujna je u Nagykanizsi održan Gospodarski forum kojem su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali pročelnik županijskog UO za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec i tajnica Obrtničke komore KKŽ Marinela Bašić.

Uzvanicima su se obratili člana mađarskog parlamenta Pétera Cseresnyésa, gradonačelnik Nagykanizse Lászlo Balogh, zatim Zoltán Vereczkey, potpredsjednik Mađarske gospodarske i industrijske komore nakon čega je održana prezentacija predsjednika Gospodarske i industrijske komore Nagykanizse-a Józsefa Polaya  o ciljevima gospodarskog razvoja.

WhatsApp Slika 2023 09 11 u 12.36.582

Ministar regionalnog razvoja Tibor Navracsics je održao izlaganje o potrebi razvoja bijelih područja u južnom dijelu zemlje i razvijenoj zapadnoj regiji, predsjednik upravnog odbora Zaklade Sveučilišta Pannon Zoltan Birkner govorio je o mogućnostima koje pružaju Park znanosti i Nagykanizsa, a izlaganje je održao i Gyule Pleschinger predsjednika Mađarskog gospodarskog društva.

WhatsApp Slika 2023 09 11 u 12.36.581

Prigodnim riječima obratili su se i Nj.E. Mladen Andrlić, veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj, Nj.E. Marjan Cencen, veleposlanika Republike Slovenije u Mađarskoj te Czunyiné Judit Bertalan, vladina povjerenica odgovorna za razvoj gospodarske zone sjeverozapadne Mađarske.

WhatsApp Slika 2023 09 11 u 12.36.57

Dodajmo kako je forumu prisustvovao i počasni konzul Republike Hrvatske Atila Kos te brojni gospodarstvenici koji su razmijenili poslovna iskustva te raspravljali o trendovima u poslovnom svijetu i tržištima EU.    

Služba ureda župana

 

Pročitano 694 puta