09.09.2023.

U Križevcima održana edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 img 8052


Povodom početka nove školske i pedagoške godine na Strossmayerovom trgu u Križevcima danas je održana prometno-edukativna akcija Sigurno u školu s HAK-om. Akciju je podržao župan Darko Koren koji je uz čestitku organizatorima tom prilikom istaknuo važnost prevencije i edukativnih akcija kako za  one najmlađe, tako i za one starije.

img 8024

„Nažalost, svakodnevno svjedočimo nesrećama na našim prometnicama. Promet se uči od malih nogu i upravo kroz ovu akciju možemo naše najmlađe naučiti kako se ponašati u prometu. Svakog dana smo svjesni koliko je to važno, a s obzirom da se broj automobila povećava, to će biti sve važnije“, kazao je župan.

Cilj je ovom akcijom upozoriti javnost, prvenstveno vozače, na povećani oprez u prometu s obzirom da je velik broj djece krenuo u prvi razred te su tako po prvi puta postali sudionici prometa.
Okupljenu djecu, roditelje, odgojitelje i učitelje pozdravili su i tajnik AMK i MK „Križevci“ Stjepan Peršin, ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci Nataša Batković, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus, predstavnik Policijske postaje Križevci Matija Švagelj, uime Grada Križevaca pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

img 8027
Svi govornici apelirali su na vozače da pripaze na djecu u prometu i tako zaštite naše najmlađe.

img 8049
Program su svojim nastupom obogatile Križevačke mažoretkinje i Gradski puhački orkestar Križevci, a svi sudionici ove akcije dobili su prigodne poklone koje je osigurao Hrvatski autoklub.
Istovremeno je obilježen Svjetski dan prve pomoći kroz edukaciju građana kako pravilno pružiti prvu pomoć.

Izvor: Grad Križevci, prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 286 puta