09.09.2023.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen blagdan Male Gospe i Dan Općine Gornja Rijeka

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 3270


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka jučer je u Kolarcu proslavljen blagdan Male Gospe i Dan Općine Gornja Rijeka.

Sjednici su u novouređenom vatrogasnom domu nazočili župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, izaslanica predsjednika RH i savjetnica predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković, zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško, općinski načelnici, članovi Općinskog vijeća  te brojni predstavnici udruga, ustanova i tvrtki.

Predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Borjan se osvrnuo na bogatu općinsku povijest, a potom je Općinski načelnik Darko Fištrović  zahvalio Županiji i svim partnerima koji pomažu kako bi stanovnici Gornje Rijeke imali dobre uvjete za život te pobrojao projekte koji su realizirani u proteklom razdoblju istaknuvši radove u Pofukima i Kolarcu.

DSC 3343

Prošli smo na natječaju za još jednu dvoranu dječjeg vrtića, dobili smo građevinsku dozvolu i zadovoljit ćemo sve propisane kriterije. Rekonstruirali smo glavni trg europskim sredstvima, a kandidirali smo i audio-vizualnu opremu. Krećemo i u prvu fazu gradnje svlačionica nogometnog kluba“, poručio je načelnik i dodao kako je i škola prošla na natječaju.

Uime okupljenih načelnika pozdrave je uputio Mladen Kešer, a pozdravima se priključio i zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško.

Župan Koren čestitao je na svim realiziranim projektima.

DSC 3370

„Posebno mi je drago zbog dva projekta. Prvi je zbog preseljenja doktora, a drugi što je jedan od kapitalnih investicija u Nemčevcu. Ovaj dom je prava slika općine Gornja Rijeka. Moram se zahvaliti načelniku i na projektu postavljanja foto panela na naše obrazovne ustanove. Gornja Rijeka je bila prva u tom projektu i pravcem energetske samodostatnosti nastavljamo dalje diljem županije. Posebno brinemo i o školi u kojoj se dosta ulagalo u proteklom razdoblju“ istaknuo je župan i čestitao blagdan Male Gospe i Dan Općine Gornja Rijeka.

Izaslanica predsjednika Jadranka Žarković uputila je čestitke uime predsjednika Zorana Milanovića te poručila kako se ambicije malih sredina mogu lakše realizirati kroz europske projekte koji će omogućiti bolji život i ostanak mladih obitelji u ovom kraju.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 468 puta