08.09.2023.

Otvoren 30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu na kojemu se predstavljaju županijski izlagači

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

gudovac 1

Na sajamskom prostoru u Gudovcu kraj Bjelovara danas je otvoren 30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, a svečanom programu prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac.

gudovac 1

Sajam je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je kazala kako je poljoprivreda strateška grana hrvatskog gospodarstva te da su do sada ugovoreni projekti vrijedni tri milijarde i 20 milijuna eura iz financijske omotnice EU. Poručila je da je Hrvatska po povlačenju sredstava za poljoprivredu u gornjoj polovici EU-ovih zemalja te je najavila nastavak ulaganja u sajamsku infrastrukturu. Prigodnim se riječima obratio i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

gudovac 3

Jubilarni 30. Sajam ove je godine više od 300 izlagača iz Hrvatske i desetak stranih država, a ova trodnevna sajamska manifestacija odvija se na stotinjak tisuća četvornih metara. Na Državnoj izložbi stoke, koja se održava u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, bit će izloženo 400-tinjak grla od 180 hrvatskih izlagača, uključujući komercijalne i izvorne hrvatske pasmine čiju će kvalitetu ocjenjivati domaći i međunarodni suci. U sklopu Sajma će se održati i manji specijalizirani sajmovi poput sajma grijanja i obnovljivih izvora energije (Peti element), sajma opreme za stočarstvo, sajma OPG-ova, Eko sajma te Drvnog svijeta.

IMG f217f1ca38fcd5d19220fceb9c0819fe V

Zamjenik Ljubić i pročelnik Štimac obišli su županijske izlagače – poduzetnike i obrtnike koji se predstavljaju na Sajmu, a spomenimo i kako Županija niz godina organizira predstavljanje izlagača na zajedničkom izlagačkom prostoru, u suradnji sa županijskom Obrtničkom komorom.

IMG 51bc699c5cadd18ad4760d665ccf5d86 V

Ove se godine predstavlja ukupno 12 izlagača i to: OPG Gorički, OPG Kranjec, OPG Mazuh, OPG Kranjčević, OPG Denis Bužić, Obrt za proizvodnju i usluge Šipek, Proizvođački, trgovački, istraživački i uslužni obrt „Pampa tea“, Obrt za proizvodnju, preradu, trgovinu i usluge „Jara“, Obrt za nutricionizam i usluge Nutrea, Proizvodnja, popravak i trgovina obuće i kožne galanterije Moby Dick, proizvodnja putnih i ručnih torbi Francool j.d.o.o. te Domaća radinost proizvodnja kapa i šešira.

IMG c574176d1b3be9cb75989b9fe5d91bc9 V

Pozivamo sve zainteresirane da posjete 30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam i podrže naše izlagače, a program pogledajte OVDJE.

Služba ureda župana

Fotografije: KKŽ i Prigorski.hr


Pročitano 702 puta