08.09.2023.

Izlagači iz KKŽ se predstavili na 31. Zagorskom gospodarskom zboru

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

 WhatsApp Slika 2023 09 08 u 08.00.16


U sportskoj dvorani Srednje škole Krapina je u četvrtak, 7. rujna održana je svečanost otvorenja 31. Zagorskog gospodarskog zbora, a programu otvorenja svečanom su programu prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić te tajnica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Marinela Bašić i biviši tajnik Komore Božo Barać sa suradnicima. Na sajmu koji se održava o d 7. do 9. rujna predstavlja se oko 150 izlagača, a među njima su i obrtnici iz Koprivničko- križevačke županije. Svoje proizvode izlažu obrti – Ember, Faber artisan, Škatuljica, Štik dizajn, ZGR Kovačić i Metaloplastika.

WhatsApp Slika 2023 09 08 u 08.01.532

Zamjenik Ljubić čestitao je organizatorima te obišao izlagače s područja Koprivničko-križevačke županije poželjevši im da se u dva dana sajma predstave u najboljem svjetlu te da sklope nove poslovne kontakte.   

WhatsApp Slika 2023 09 08 u 08.01.53

Na samoj svečanosti otvorenja uzvanike je uvodno pozdravio župan Željko Kolar koji je kazao kako u Zagorju prerađivačka industrija nosi 48% proizvodnje, a pokrivenost izvoza uvozom je između 175 i 180 % iz godine u godinu. Prigodnim riječima obratili su se i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i ministrice poljoprivrede Marije Vučković državni tajnik Zdravko Tušek, izaslanik i savjetnik  predsjednika RH za ekonomiju Velibor Mačkić, a Zagorski gospodarski zbor je, nakon svečanosti otvorenja, obišao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković .

Zbor zajednički organiziraju Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Radio Kaj te Osječko-baranjska županija kao županija partner.

Izvor: KKŽ, Krapinsko-zagorska županija, Obrtnička komora KKŽ

Služba ureda župana  

Pročitano 591 puta