07.09.2023.

Župan posjetio robotski laboratorij u križevačkom Razvojnom centru i tehnološkom parku

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

 20230906 155306


Župan Darko Koren jučer je sa suradnicima posjetio robotski laboratorij zagrebačke tvrtke Codel koja od 2016. godine posluje u prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Laboratorij u kojem se istražuju i razvijaju nove primjenjive aplikacije robotike za industriju s naglaskom na automatizaciju i integraciju, prvi je privatni laboratorij takvog tipa u Hrvatskoj, pojasnili su direktor tvrtke Marijan Sever i član Uprave Tihomir Hodak koji su dočekali župana i zamjenika Ratimira Ljubića te županijske pročelnice Melitu Ivančić i Anu Mušlek.

Predstavnici tvrtke predstavili su rad multirobotska ćelije te naglasili kako je cilj tvrtke stvoriti jedinstvena i personalizirana rješenja za klijente u područjima informatike, projektiranja, integracija i automatizacije. Trenutno zapošljavaju 25 djelatnika, posluju na mnogim domaćim i međunarodnim tržištima, a u planu je i dodatno širenje poslovanja te otvaranje novih prostora u kojima će se razvijati tehnologija u skladu sa svjetskim trendovima.

20230906 154848

Župan Koren je istaknuo zadovoljstvo što tvrtka djeluje u sklopu križevačkog Razvojnog centra i zapošljava stručnjake iz STEM područja te podržao inicijativu za širenjem poslovanja, posebice u segmentu projektiranja i proizvodnje vlastitih tehnoloških rješenja koja se mogu implementirati u različitim industrijama.       

Dodajmo kako je tvrtka razvila tehnološka rješenja za poslovne klijente u avio, automobilskoj, prehrambenoj, metalskoj, elektroničkoj i duhanskoj industriji te da je orijentirana na stvaranje vlastitih softverskih paketa koje uspješno predstavlja i na svjetskim sajmovima.

Služba ureda župana

Pročitano 760 puta