04.09.2023.

Poruka župana povodom početka nastave: Neka vam školski dan budu ispunjeni radom, veseljem i prijateljstvom!

Kroz projekt CEKOM stvorili smo novu paradigmu strukovnog obrazovanja 21. stoljeća u područjima elektrotehnike i računalstva


Drage učenice i učenici, poštovane nastavnice i nastavnici, dragi roditelji,

Pred vama je još jedna školska godina koja će vam donijeti mnogo izazova te vjerujem da ćete svojim zalaganjem i znanjem ostvariti najbolje rezultate te tako stvoriti temelje za ostvarivanje svojih želja i ciljeva u budućnosti.

Županija je kao osnivač školskih ustanova osigurala sve potrebne preduvjete kako bi se učenici i nastavnici mogli zadovoljni vratiti u školske klupe, a posebno me veseli 928 učenika prvih razreda kojima želim dobrodošlicu u novo razdoblje njihovih života. Na svima nama je da ih podržimo u prvim školskim koracima, a apeliram i na sve sudionike u prometu da budu oprezni, uspore u blizini škola i čuvaju našu djecu.

IMG 8163

Prioritet djelovanja Županijske uprave je ulaganje u obrazovni sektor, a proteklu godinu su obilježile nikad veće investicije u tom području. Prva kapitalna investicija je izgradnja školskih sportskih dvorana u pet općina – Svetom Petru Orehovcu, Svetom Ivanu Žabnom, Kalinovcu, Rasinji i Kloštru Podravskom, koja je bila vrijedna 10 milijuna eura i realizirana je u partnerstvu s općinama, a druga je projekt županijskog Centra kompetentnosti, koji je također vrijedan preko 10 milijuna eura i donio je novu paradigmu strukovnog obrazovanja. U sklopu tog projekta dogradili smo Obrtničku školu Koprivnica i Strukovnu školu Đurđevac te ih opremili suvremenom opremom istovjetnom onoj u industrijskom sektoru, a sve kako bi stvorili uvjete za moderno srednje strukovno obrazovanje 21. stoljeća. Cilj je skratiti proces od obrazovanja do uključenja učenika na tržište rada te se prilagoditi potrebama regionalnog gospodarstva.

Centar kompetentnosti u Obrtničkoj školi Koprivnica

Uz materijalna ulaganja, važna nam je i dostupnost obrazovanja svima zato brinemo o ravnopravnom uključivanju u obrazovni sustav, kao i o usvajanju zdravih prehrambenih navika, sportskim aktivnostima, poticanju izvrsnosti, razvijanju novih vještina te ostalim sadržajima za kvalitetno vrijeme naših učenika. Ponosni smo na vrhunske rezultate naših škola, učenika i mentora na brojnim natjecanjima, kako domaćim, tako i međunarodnim te smatramo da je to najljepši način promocije naše Županije.

Kroz centre izvrsnosti u Đurđevcu Koprivnici i Križevcima Županija potiče darovitost učenika

Ravnateljima i obrazovnim djelatnicima, koji svojim znanjima koja prenose učenicima oblikuju budućnost našeg društva, želim zahvaliti na ovoj odgovornoj i zahtjevnoj ulozi te im poželjeti mnogo razumijevanja, strpljenja i motivacije kako bi zajednički doprinijeli još većoj kvaliteti obrazovnog sustava.

Posebna zahvala roditeljima koji su zaslužni za najveću podršku svojoj djeci, a koji će ih poticati i biti ohrabrenje na svakom novom koraku.  

U svoje ime i u ime svojih suradnika, želim Vam svima da se s optimizmom i ustrajnošću suočite sa svim obvezama koje su pred vama i neka vam školski dani budu ispunjeni radom, veseljem i prijateljstvom!

Vaš župan Darko Koren

Pročitano 1685 puta