31.08.2023.

Županija i predstavnici udruga potpisali ugovore za sufinanciranje projekata u okviru natječaja Saveza Alpe Jadran

20230831 110837


U Županijskoj upravi danas su predstavnici udruga potpisali ugovore o dodijeli financijskih sredstava na temelju prethodno provedenog Javnog poziva za sufinanciranje projekata udruga u 2023. godini ugovorenih u okviru natječaja Saveza Alpe Jadran. Uime Koprivničko-križevačke županije ugovore je potpisao župan Darko Koren, a potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Ukupan iznos sufinanciranja Županije iznosi 9.889,46 eura za četiri projekta iz područja Tematske koordinacijske točke „Ruralni razvoj i etnička baština“. Po završetku ovogodišnjeg Javnog poziva, sufinanciranje su ostvarili Folklorni ansambl Koprivnica za projekt 15. Međunarodni susret dječjih folklornih skupina „U bakinom krilu“, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije za projekt 16. Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ i Dani kulturne baštine, Udruga „Stari zanati“ za projekt Šetnja kroz naivu te Košarkaški klub Koprivnica za projekt Alpe Adria košarkaški kup mladih – Tradicija „loptanja pod obručima“ u ruralnom području AAA.

IMG 8288

Podsjetimo, navedeni projekti su prethodno ostvarili sufinanciranje Saveza Alpe Jadran u ukupnom iznosu od 12.900,00 eura i osigurali provedbu međunarodnog projekta u koji su uključeni brojni inozemni partneri. Tako su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Udruga „Stari zanati“ već proveli svoje projektne aktivnosti, dok se provedba projekata Folklornog ansambla Koprivnica i Košarkaškog kluba Koprivnica očekuje u nadolazećem razdoblju.

IMG 8277

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim međunarodnim projektima te uputio čestitke predstavnicima udruga koje kontinuirano rade na promociji Županije i njezine kulturne i tradicijske baštine.

Ovakvi projekti doprinose promociji Županije, njene kulturne baštine i tradicije te naivne umjetnosti, ali i sporta. Pojedini projekti se već tradicionalne provode uz sufinanciranje Saveza Alpe Jadran i Koprivničko-križevačke županije te mi je iznimno zadovoljstvo što možemo doprinijeti radu vaših organizacija koje svake godine prezentiraju nove programe za naše građane i zajednicu. Imamo i nove prijavitelje koji su prepoznali našu suradnju sa Savezom Alpe Jadran te se nadam da će nastaviti prijavljivati svoje projektne ideje i tako stvoriti tradiciju novih programa“, dodao je župan.

20230831 110837

Po predstavljanju svojih projekata, riječima zahvale su se obratili Tihomir Želimorski uime Udruge „Stari zanati“, Nada Šešić uime Folklornog ansambla Koprivnica i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga KKŽ te Dražen Jalšovec uime Košarkaškog kluba Koprivnica. Istaknuli su značaj podrške Županije u provedbi projekata koji, prije svega, za cilj imaju privući interes građana, promovirati kulturu i tradiciju našeg područja te se povezati s udrugama istog područja djelovanja.

Ove godine je regijom članicom Saveza Alpe Jadran postala i Autonomna Pokrajina Vojvodina te je prošireno područje partnerstva udruga, a u tijeku je i drugi ovogodišnji Javni poziv  Saveza Alpe Jadran za sufinanciranje međunarodnih projekata koji je otvoren do 2. listopada 2023. godine.

Služba ureda župana

 

Pročitano 875 puta