31.08.2023.

Povodom početka nove školske godine, Županija i ŽUC za učenike prvih razreda osigurali sigurnosne trokute

IMG 8175


U prostoru Županijske uprave župan Darko Koren danas je sa suradnicima održao sastanak s ravnateljima svih osnovnoškolskih ustanova s područja Koprivničko-križevačke županije, uključujući i gradske škole, uoči početka nove školske godine 2023./2024. Ravnateljima su tom prilikom tradicionalno uručeni sigurnosni trokuti za učenike prvih razreda, koje su osigurali Županija i Županijska uprava za ceste KKŽ, kako bi na putu do škole bili što vidljivi u prometu, a tako i sigurniji.

Župan je zahvalio ravnateljima na odličnoj suradnji po svim pitanjima te izrazio zadovoljstvo nikad većim investicijama u sektoru obrazovanja. Dodao je kako nova školska godina svaki put pred nas stavlja nove izazove, istaknuvši kako ove godine imamo 928 učenika prvih razreda osnovnih škola, što je za 29 manje nego prošle godine.

IMG 8169

quote desni 3Iza nas je veliki investicijski ciklus u obrazovanju u koji je uloženo preko 20 milijuna eura, što se prvenstveno odnosi na izgradnju pet školskih sportskih dvorana u općinama i županijski Centar kompetentnosti, a provodimo i niz drugih projekata - prijevoz učenika srednjih škola osigurali smo kroz javno linijsku uslugu, dok smo za prijevoz osnovnoškolaca izdvojili milijun eura povrh sredstava resornog ministarstva. Ponosni smo na sve rezultate koje postižu naši učenici, mentori i škole na brojnim natjecanjima te na taj način promoviraju našu Županiju. Posebno hvala ravnateljima i djelatnicima škola koji svojim radom te prenošenjem znanja na učenike oblikuju naše društvo“, kazao je župan te se osvrnuo na projekt podjele sigurnosnih trokuta: „Zahvale našem ŽUC-a i ravnatelju Guzaliću na dugogodišnjoj suradnji u donaciji sigurnosnih trokuta koji će pomoći prvašićima da budu uočljiviji u prometu. Prilika je to i da uputimo apel vozačima da budu oprezni u prometu i obrate pažnju na djecu na cestama. Još jednom hvala svima na suradnji i želim vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu!“

IMG 8198

Ravnatelj Guzalić uzvratio je Županiji zahvale na suradnji, istaknuvši kako se ova simbolična akcija provodi već 11 godina.

quote desni 3Zadovoljstvo nam je pomoći učenicima prvih razreda da budu sigurniji na putu do škola te se nadamo kako će koristiti ove sigurnosne trokute koji imaju i reflektirajući dio kako bi ih vozači lakše uočili i tako izbjegli potencijalne opasnosti. Ovo je ujedno prilika i da se osvrnemo na sigurnost na cestama u smislu ulaganju u cestovnu infrastrukturu. Ove godine smo iz Fonda solidarnosti dobili značajna sredstva za obnovu cesta te smo uspjeli dosad obnoviti 35 kilometara, a ovih dana krećemo s novih 20 kilometara modernizacije i obnove kolnika. Važno je da cestovnu infrastrukturu dovedemo u stanje za sigurno prometovanje“, istaknuo je ravnatelj Guzalić te se osvrnuo i na autobusna stajališta, kojih je na području županije tek 30-tak izgrađenih prema pravilnicima, na što ŽUC pokušava utjecati i što više ih staviti u zakonske okvire. Također su prošle godine završili veliki projekt gdje su sve prijelaze uz škole dodatno označili fotonaponskom signalizacijom, što je ukupno 154 mjesta, a u planu je nastavak obnove cestovne infrastrukture.

IMG 8224

U ime svih ravnatelja obratila je ravnateljica OŠ Ivana Lackovića Croate u Kalinovcu i voditeljica županijskog aktiva ravnatelja Mirjana Bazijanec koja je zahvalila Županiji na suradnji i unaprjeđenju uvjeta rada u školama te poželjela da nova školska godina bude obilježena dobrim rezultatima, zdravljem, dobrom energijom i pozitivom. Ujedno je pohvalila Županiju na postavljanju solarnih elektrana na njihovu školu, čime je postala energetski neovisna, što je koristan i suvremen pristup u upravljanju školskim objektima.  

IMG 8209

Darko Zvonar, ravnatelj OŠ Sidonije Rubido Erdödy iz Gornje Rijeke, koja je jedna od dvije osnovne škole kojima je osnivač Županija, a sudjeluju u eksperimentalnom programu cjelodnevne nastave, također je zahvalio Županiji što kontinuirano vodi brigu o školskim objektima i kvalitetnijim uvjetima nastave, uz podršku u aktivnostima. Svojim je kolegama poželio mnogo sreće i uspjeha u novoj školskoj godini.

IMG 8257

Obzirom na njegov odlazak u mirovinu, župan je ravnatelju OŠ Legrad Dragutinu Marcinjašu uputio zahvale na dugogodišnjoj suradnji i njegovom iznimnom doprinosu županijskom obrazovnom sustavu te mu je poželio mnogo sreće i zdravlja u novoj životnoj etapi, uz želju da svojim znanjem i bogatim iskustvom i nadalje bude pomoć mlađim generacijama.

IMG 8163

Ravnatelj Marcinjaš uzvratio je zahvale Županiji na odličnoj suradnji, kao i svojim kolegama ravnateljima, dodavši kako se mnogo radilo na unaprjeđenju obrazovnog sustava te kako su zajednički realizirali brojne projekte na korist učenika i cijele zajednice.

Nakon što je župan podijelio prsluke, uslijedio je radni dio sastanka s ravnateljima županijskih osnovnih škola na kojemu se raspravljalo o temama pomoćnika u nastavi, pripremama za proračun za sljedeću godinu, školskim kuhinjama i ostalim aktualnostima vezanima uz početak nove školske godine.

Spomenimo kako su podjeli sigurnosnih trokuta i sastanku s ravnateljima prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek te viša savjetnica Sonja Pleše.

Služba ureda župana


 

Pročitano 1048 puta