26.08.2023.

Saša Višak i Josip Martinović pobjednici 21. natjecanja orača Koprivničko-križevačke županije

IMG 7813


U organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije te uz potporu Koprivničko-križevačke županije, Općine Koprivnički Ivanec i Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, kao i u partnerstvu s tvrtkom Podravka, danas je u poslovnoj zoni k.o. Koprivnički Ivanec održano 21. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije.

IMG 7911

Podršku natjecateljima pružili su državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak sa suradnicima, župan Darko Koren, županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac, načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata – Koren, članica Uprave tvrtke Podravka Ljiljana Šapina, direktor Sektora poljoprivrede tvrtke Podravka Dalibor Kezele, predsjednik Udruge orača KKŽ Darko Novotni te ostali članovi Udruge, članovi Županijske skupštine, predstavnici sponzora i brojni posjetitelji.

IMG 7960

Predsjednik Udruge orača KKŽ Darko Novotni pozdravio je okupljene te istaknuo kako je Udruga jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj te kako ima veliku podršku. Zahvalio je svima koji su omogućili organizaciju ovog natjecanja, a natjecateljima poželio mnogo uspjeha.

IMG 7888

Uime domaćina natjecanja obratio se načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj te naglasio važnost razvijanja vještina oranja, poželjevši natjecateljima što bolje rezultate kako bi se plasirali na državna i svjetska natjecanja.

IMG 7834

Članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina obratila se uime partnera natjecanja te izrazila ponos i zadovoljstvo što tvrtka može podržati ovakve manifestacije. Dodala je kako je poljoprivreda u fokusu djelovanja tvrtke, naglasivši važnost domaće sirovine koja se brzo može preraditi te pozvala sve poljoprivrednike koji su zainteresirani za kooperativnu proizvodnju da se prijave. Ujedno je pohvalila predanost i trud orača te im poželjela uspjeh i sreću.

IMG 7869

Riječima podrške pridružio se i župan Darko Koren, koji je ujedno i otvorio natjecanje, kazavši kako je ovo tradicionalna županija manifestacija koja na najbolji mogući način promovira sektor poljoprivrede:

quote desni 3Poljoprivredni sektor je u našoj Županiji iznimno važan i u kombinaciji s prehrambenom industrijom koju predvodi Podravka, vjerujem da je garancija uspješnog gospodarskog razvoja. Hvala tvrtki Podravka na partnerstvu, kao i organizatorima i domaćinu, a posebno čestitam natjecateljima koji će nam pokazati svoje vještine. Posebno nas veseli što smo županija koja je organizirala najviše ovakvih natjecanja i najviše puta pobjeđivala na natjecanjima.

Ukupno je bilo 13 natjecatelja, i to u kategoriji plugova premetanjaka Josip Stankir, Igor Jakopović, Josip Pantelić, Marko Stanešić, Josip Martinović i Tomislav Nemec, a u kategoriji plugova ravnjaka Matija Konjačić (učenik Srednje gospodarske škole, ujedno i najmlađi natjecatelj), Saša Višak, Kristijan Sučić, Marijan Stanešić i Mladen Crnčić. U kategoriji oldtimera natjecali su se Blaž Tomijek i Mateo Rac.

IMG 7930

U kategoriji pluga ravnjaka prvo mjesto je osvojio Saša Višak, drugo je mjesto pripalo Matiji Konjačiću, a treće Mladenu Crnčiću. U kategoriji pluga premetnjaka najbolji je bio Josip Martinović, drugi je bio Tomislav Nemec, a treće je mjesto zauzeo Josip Pantelić. U kategoriji oldtimera najbolji je bio Blaž Tomijek, a drugoplasnirani Mateo Rac. Nagrade sponzora i priznanja podijeli su državni tajnik Majdak, načelnik Vrabelj, dekanica Marcela Andreata – Koren te predsjednik Novotni, dok je natjecanje koordinirala voditeljica Područne služne Koprivnica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede Tatjana Martinović.

IMG 8145

Čestitke svim oračima i hvala im na promociji oranja i poljoprivrednog sektora, kao i Koprivničko-križevačke županije!

IMG 8136

Služba ureda župana


Pročitano 775 puta