25.08.2023.

21. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije

IMG 2790

Udruga orača Koprivničko-križevačke županije, Koprivničko-križevačka županija, Općina Koprivnički Ivanec i Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača, uz partnera tvrtku Podravka, pozivaju vas na 21. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije koje će se održati u subotu 26. kolovoza 2023. godine  s početkom u 10:00 sati.

Mjesto održavanja natjecanja je Poslovna zona k.o. Koprivnički Ivanec (Općina Koprivnički Ivanec), parcela se nalazi uz županijsku cestu Koprivnica - Đelekovec (bit će označeno putokazima).

Podsjetimo, Udruga orača Koprivničko-križevačke županije djeluje od 2007. godine i u tom razdoblju članovi Udruge su ostvarili brojne uspjehe, od prvaka na nacionalnoj razini do sudjelovanja na svjetskim natjecanjima u oranju.  Županijska Udruga orača je jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj i jedina koja je odsad održala čak 20 službenih natjecanja orača, a spomenut ćemo da je Udruga na prošlogodišnjem Državnom natjecanju ostvarila ukupno prvo mjesto. Valja podsjetiti i kako članovi Udruge svake godine na državnom natjecanju ostvaruju sjajne rezultate, a u plejadi vrhunskih orača s područja županije najzapaženije rezultate je ostvario Saša Višak koji je bio prvak Hrvatske u oranju četiri puta, prvak Županije devet puta, a nastupio je i na svjetskim prvenstvima u Engleskoj, Keniji i SAD-u.  

Dodajmo na kraju kako Županija od samih početaka pruža podršku Udruzi i to kroz kupnju natjecateljskih plugova, održavanjem opreme, organizacijom natjecanja i drugim aktivnostima i jedna je od rijetkih županija koja na taj način podržava svoje orače.

Pozivamo vas da i ove godine podržite naše orače na 21. Natjecanju orača Koprivničko-križevačke županije!

PROGRAM:

8:00 – 9:30

probno oranje natjecatelja

9:30 – 10:00

izvlačenje startnih brojeva i postrojavanje traktora

10:00  

službeno otvaranje natjecanja

10:30 – 14:00 

natjecanje u oranju

14,30

svečana dodjela nagrada

Pročitano 473 puta