17.08.2023.

Ministrica Brnjac otvorila Renesansni Festival u Koprivnici

20230817 190311


Na koprivničkim gradskim bedemima danas je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ujedno i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, otvorila jednu od najvećih povijesnih manifestacija u Hrvatskoj – Renesansni festival.

IMG 7134

Uoči svečanog otvorenja, u koprivničkoj je Gradskoj upravi održan sastanak s ministricom Brnjac kojemu su prisustvovali župan Darko Koren, saborski zastupnik Darko Sobota, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

IMG 7104

Na sastanku je bilo riječi o razvoju kontinentalnog turizma i mogućnostima koje se za realizaciju projekata nude putem Ministarstva, a župan i gradonačelnik Jakšić predstavili su najznačajnije turističke aktivnosti i manifestacije, koje je ministrica Brnjac pohvalila.

IMG 7257

Prilikom otvorenja Festivala u kojemu sudjeluje preko tisuću kostimiranih sudionika iz Hrvatske i inozemstva, ministrica Brnjac istaknula je njegovu prepoznatljivost i sadržajnost, dok je župan zahvalio svima uključenima na odličnoj organizaciji, dodavši kako Županija i županijska turistička zajednica već dugi niz godina pružaju financijsku podršku manifestaciji.

IMG 7233

Zadovoljstvo Festivalom izrazili su i gradonačelnik Jakšić te direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan, uime organizatora.

IMG 7210

Nakon uvodnih obraćanja, ministrica, župan, saborski zastupnici te ostali suradnici obišli su izložbene prostore udruga, obrtnika i starih zanata te ih pohvalili na predstavljanju svojih djelatnosti.

IMG 7175

Ovogodišnja glavna tema manifestacije su životinje, a od ostalih sadržaja mogu se vidjeti viteške borbe na konjima, sajam starih obrta, gubavci, kmetovi i vatreni show te uživati u prikladnoj glazbi i jedinstvenoj ponudi hrane i pića.

IMG 7338

Spomenimo kako su otvorenju Renesanskog festivala, uz predstavnike Grada, Županije i Ministarstva, prisustvovali i predstavnici turističkih zajednica, institucija, članovi Županijske skupštine te brojni građani. Festival traje tri dana, a završava u nedjelju, 20. kolovoza.

Detaljan program možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana


 

 

Pročitano 943 puta