04.08.2023.

U Virju održana Završna konferencija projekta „Zaželi – provedi! 3“

 20230804 091819


U društvenom domu u Virju  danas je održana početna konferencija projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u općini Virje pod nazivom Zaželi – provedi! 3 kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Ukupna vrijednost projekta je bila 59.056,34 eura i u potpunosti je financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Partneri na projektu su bili Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za socijalnu skrb, a stručnu pomoć u pripremi i provedbi je pružila PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ.

IMG 0761

Informacije o provedenom projektu je uvodno predstavila voditeljica projekta Kristina Filipović, nakon čega je načelnik Općine Mirko Perok prigodnim riječima zahvalio svim partnerima, a posebno Županiji i PORA-i na pomoći kazavši kako se nada da će se uskoro krenuti i u nastavak uspješne priče i to na dulji rok.

„Svi smo nestrpljivi u iščekivanju novog natječaja kojim ćemo našim korisnicima, kojih je bilo oko sedamdesetak, pružiti svu potrebnu skrb. Hvala našim gerontodomaćicama koje su s velikim srcem i voljom obavljale ovaj posao, siguran sam da ćemo se uskoro vidjeti na novoj početnoj konferenciji“, poručio je Perok.

Riječima zahvale se pridružio i zamjenik Ljubić koji je istaknuo vrijednost projekta za lokalnu zajednicu.

IMG 0771

„Ovakvim projektima se razina socijalne osviještenosti društva povećava i zbog toga je važno biti u kontinuitetu osiguranja pomoći. Korisnicima je pomoć gerontodomaćica od neprocjenjive vrijednosti, nije to samo materijalna i fizička pomoć, ponekad i topla riječ i razgovor vrijede i više nego što možemo zamisliti. Siguran sam da ćemo nastaviti ovu uspješnu priču i da se uskoro vidimo u nastavku programa“, zaključio je Ljubić.

Uime korisnika obratio se Zdravko Šoštarić koji je zahvalio na pomoći te dodao kako se nada da će se pomoć u kući nastaviti i dalje jer brojni korisnici ovise o pomoći svojih gerontodomaćica s kojima su sklopili i prava prijateljstva.   

IMG 0774

Današnjoj konferenciji su uz gerontodomaćice i korisnike, prisustvovali i v.d. voditelja Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područnog ureda Đurđevac te predstavnica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Ida Kovač Očenašek.

Služba ureda župana

Pročitano 523 puta