14.07.2023.

Predstavnici Županije i Vatrogasne zajednice KKŽ obišli vatrogasce na Brijunskom otočju i Kamp vatrogasne mladeži HVZ-a

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

viber slika 2023 07 14 11 34 21 569


U četvrtak, 13. srpnja na poziv glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Slavka Tucakovića, zamjenik župana i načelnik Stožera CZ KKŽ Ratimir Ljubić sa suradnicima je obišao  Kamp vatrogasne mladeži HVZ-a u Fažani te dobrovoljne i profesionalne  vatrogasce s područja županije koji u sklopu ljetne redovne dislokacije borave na Brijunskom otočju.  

Uz zamjenika Ljubića, službenom posjetu su prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice KKŽ Darko Palaš, zapovjednik Zvonimir Habijan te županijski referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

viber slika 2023 07 14 11 22 17 040

Zapovjednik Tucaković je izvijestio o aktivnostima koje se provode te zahvalio Županiji i vatrogascima na svesrdnoj pomoći te pripravnosti, posebice u ljetnoj sezoni koja, što ukazuju i recentni događaju na požarištima u okolici Šibenika, uvijek predstavlja velike izazove.

Zamjenik Ljubić je uz zahvalu na pozivu kazao kako Županija uvelike pomaže sektoru vatrogastva koje smatra izuzetno važnim. Zahvalio je vatrogascima koji u sklopu dislokacije borave na Brijunskom otočju te im poželio mirnu smjenu, dok je Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici zahvalio na kvalitetnoj suradnji te poručio kako će se na području županije vatrogastvo i dalje snažno razvijati kako bi sustav zaštite bio još snažniji i bolji.

viber slika 2023 07 14 11 22 16 164

Dodajmo na kraju kako u sklopu dislokacije na Velikom Brijunu dežura četvero profesionalnih vatrogasaca iz JVP Koprivnica, dok se na Malom Brijunu nalaze dvojica dobrovoljnih vatrogasaca, jedan iz DVD-a Štaglinec i jedan iz DVD-a Draganovec. Na otoku Vangi također su dvojica dobrovoljnih vatrogasaca, po jedan iz DVD-a Novačka i DVD-a Rasinja. Za potrebe osiguranja otoka Veliki Brijun upućena je s prvom smjenom vatrogasna autocisterna DVD-a Koprivnica sa spremnikom od 6000 litara vode i krovnim monitorom, a na Mali Brijun interventno vatrogasno vozilo VZG-a Koprivnice.

Služba ureda župana

Pročitano 879 puta