07.07.2023.

Županijska vatrogasna zajednica osigurala sredstva za nabavu opreme za VZG Koprivnica

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

vzg koprivnica oprema županija 2

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županija osigurala je 4015 eura za nabavu opreme za Vatrogasnu zajednicu grada Koprivnice, a sukladno odluci zapovjedništva VZG-a Koprivnica time je financirana nabava 44 komada vatrogasnih naprtnjača koje su dobila sva dobrovoljna društva i Javna vatrogasna postrojba grada Koprivnice.

Uime Koprivničko-križevačke županije primopredaji opreme prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc, kao i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, ujedno i predsjednik VZG-a Koprivnica.

vzg koprivnica oprema županija 3

Oprema je podijeljena dobrovoljnim vatrogasnim društvima Štaglinec, Koprivnica, Bakovčica, Starigrad, Reka, Jagnjedovec, Draganovec, Herešin, Podravka, Bilokalnik, Željezničar i JVP Koprivnica.

Predsjednik Tucaković zahvalio je Županiji i županijskoj Vatrogasnoj zajednici koje su još jednom pokazale koliko brinu o sektoru vatrogastva.

Zamjenik Ljubić naglasio je kako Županija kontinuirano ulaže u vatrogastvo, a posebno u opremu koja je osnovni alat za djelovanje. Vatrogascima je poželio uspješno izvršenje svih zadataka te što manje intervencija.

Služba ureda župana

Izvor: VZG Koprivnica

Pročitano 826 puta