28.06.2023.

Predstavnici Županije i PORA-e sudjeluju na početnoj konferenciji projekta Tourbo

Objavljeno u kategorijama: Novosti

OK2


Početnom konferencijom koja se održava u periodu od 27. do 28. lipnja 2023. godine u španjolskom gradu Sevilli, službeno je započela provedba projekta „TOURBO – Usmjeravanje mikro, malih i srednjih poduzetnika prema digitalnoj i zelenoj tranziciji u turizmu“ koji uz Razvojnu agenciju PORU KKŽ kao projektnog partnera provodi još 7 projektnih partnera iz 7 europskih država.

Slika1

U ime Koprivničko-križevačke županije početnoj konferenciji prisustvuje župan i predsjednik županijske Turističke zajednice Darko Koren, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić, pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev, voditeljica Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj Marina Šandor Krznarić te suradnica za gospodarstvo i ruralni razvoj Marina Belković.

OK4

Projekt TOURBO odobren je u okviru Interreg Europe Programa 2021.-2027. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,9 mil. EUR, dok je trajanje projekta od 01. ožujka 2023. godine do 28. veljače 2027. godine. Vodeći partner u projektu je Gospodarska komora za industriju i navigaciju Sevilla (Španjolska) i uz Razvojnu agenciju PORU KKŽ tu su još i: Laponsko sveučilište primijenjenih znanosti (Finska), Trgovačka i industrijska komora Vratsa (Bugarska), regija Marche&nbsp (Italija), regija Sjevernog Egeja (Grčka), Experience Bremerhaven – tvrtka za turistički marketing i događanja (Njemačka) i Vijeće okruga Donegal (Irska).

Glavna svrha projekta je umrežavanje privatnog, javnog, civilnog i znanstveno-istraživačkog sektora s ciljem stvaranja dugoročnih smjernica za razvoj održivog turizma, kao i razmjena primjera dobrih praksi između projektnih partnera.

Slika2

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ

Pročitano 719 puta