24.06.2023.

Slavi se Dan Općine Koprivnički Ivanec

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IB SS Ivanec 2 23062023 15

Povodom Dana Općine Koprivnički Ivanec jučer je održana svečana sjednica Općinskoj vijeća kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića. Svečanosti je prisustvovala i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić, ujedno i članica Županijske skupštine, članovi Županijske skupštine te predstavnici jedinica lokalne samouprave.

IB SS Ivanec 23062023 11 1

Načelnik Općine Zoran Vrabelj uputio je pozdrave okupljenima te se osvrnuo na najvažnije projekte:

quote desni 3"Posebno bih istaknuo potpisivanje ugovora za izgradnju vrtića vrijednosti 1,3 milijuna eura, izgradnju tri pješačke staze te obnove sportskih objekata i malonogometnog igrališta. Ono što bih htio istaknuti je to da svi ovi projekti koje radimo nemaju smisla, ako nema nas ljudi.“

Zamjenik Ljubić je uz čestitke mještanima, izrazio podršku Županije općinskim projektima i zahvalio načelniku na odličnoj suradnji.

quote desni 3Lijepo je vidjeti da se u ovoj Općini vodi briga o svim skupinama stanovništva, od najmlađih do najstarijih. Zajednički cilj Županije i Općine je gradnja nove osnovne škole, a naše službe rade sve pripremne radnje kako bi projekt bio spreman kad bude raspisan natječaj. Hvala općinskom vodstvu na suradnji i veselimo se budućim projektima na dobrobit mještana“, dodao je zamjenik Ljubić.

IB SS Ivanec 23062023 20 1

Okupljenima su se obratili i izaslanica predsjednika Zorana Milanovića Melita Mujić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Darko Sobota, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec te načelnik Općine Gevgelija iz sjeverne Makedonije.

IB SS Ivanec 23062023 23 1

Na svečanosti su odijeljena su priznanja i povelje zaslužnim mještanima, tajnici Udruge Crvena ruža i Marku Švagelju, zapovjedniku Vatrogasne zajednice Općine Koprivnički Ivanec. Za glazbeni doprinos bili su zaslužni članovi Plesnog kluba ritam, razni solisti i solistice te Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec.

IB SS Ivanec 23062023 31

Dodajmo kako je nakon svečane sjednice potpisan i ugovor za početak izgradnje dječjeg vrtića u Koprivničkom Ivancu, koji su potpisali načelnik Vrabelj i direktor tvrtke Koming Nedjeljko Potroško.

Služba ureda župana

Izvor: ePodravina


Pročitano 841 puta