07.06.2023.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Legrad proslavio Dan općine

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IB SS Legrad 2 06062023 24 1024x683


Općina Legrad jučer je proslavila Dan općine, a glavna svečanost održala se u Društvenom domu u Kutnjaku gdje je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća s brojnim gostima i uzvanicima. Ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je župan Darko Koren, a na svečanosti su bili i predsjednik RH Zoran Milanović, gradonačelnik Mišel Jakšić te načelnici i brojni drugi uzvanici.

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Legrad prigodnim je riječima otvorio predsjednik Alen Dedi, nakon čega se načelnik Općine Ivan Sabolić osvrnuo na proteklo razdoblje te istaknuo kako je učinjeno mnogo po pogledu unaprjeđenja života na prostoru općine, a novih projekata će biti i u budućnosti.

IB SS Legrad 2 06062023 05

„Pred nama je najplodonosnije razdoblje, do sad smo razvijali sva naselja, infrastrukturu, pripremili dokumentaciju za projekte koji će uvelike promijeniti sliku naše općine. Posla i problema još ima, poput kanalizacije, brzog interneta i visoke stope mortaliteta, a na te stvari gledamo kao na izazove za koje tražimo rješenja, a budite sigurni da ćemo ih pronaći“, poručio je Sabolić.

IB SS Legrad 2 06062023 07

Uime načelnika i gradonačelnika načelnik općine Drnje Petar Dombaj, a čestitkama su se pridružili i župan Darko Koren koji je pohvalio rad Općinskog vodstva koje u partnerskom odnosu sa Županijom radi na stvaranju još boljih uvjeta za stanovnike na području Legrada, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te predsjednik Zoran Milanović.

Nakon obraćanja gostiju uručena su javna priznanja, a održana je i primopredaja vatrogasnog vozila Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kutnjak – Antolovec. Primopredaju ključeva vozila su izvršili zapovjednik DVD-a Kutnjak-Antolovec Kristijan Kučan i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš. Novo vatrogasno vozilo posvetio je župnik Župe Legrad – Đelekovec Silvio Košćak.

Izvor fotografija: epodravina.hr

Služba ureda župana

Pročitano 842 puta