05.06.2023.

Od jeseni socijalna usluga poludnevnog boravka za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi s đurđevačkog područja

Slika1


S početkom jeseni moglo bi biti završeno i opremanje novoizgrađene zgrade iza postojeće zgrade đurđevačkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad (bivšeg Centra za socijalnu skrb) čime bi se stvorili preduvjeti za pružanje preventivnih i tretmanskih aktivnosti usluga ove ustanove u novim prostorima ali i za početak pružanja usluga poludnevnog boravka Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje.  Takva očekivanja, s obzirom da bi uskoro trebao biti potpisani ugovor vezan za namještaj i opremu, iznijeli su Daniel Rupić, voditelj spomenutog Područnog ureda te Mladen Fajdetić, ravnatelj Centra Svitanje  na sastanku projektnog tima i projektnih partnera u okviru provedbe projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ održanom u Đurđevcu u ponedjeljak 5. lipnja 2023. godine.

Projekt kojeg je nositelj Hrvatski zavod za socijalni rad financira se iznosom od 879.426,11 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a partneri u njemu su Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac.

Sudionici sastanka s Idom Kovač Očenašek i Vedranom Pobi iz PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, koja pruža stručnu podršku u provedbi projekta, razmotrili su i određena administrativna pitanja vezana za projektne aktivnosti i izvještavanje. Zaključeno je kako je zbog objektivnih okolnosti potrebno zatražiti produljenje razdoblja za provedbu aktivnosti unutar ugovora barem do 1. studenog ove godine.

Slika2

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije“.

Pročitano 360 puta