05.06.2023.

U poljskom Boleslawiecu predstavili se izlagači i udruge s područja Koprivničko-križevačke županije

 viber slika 2023 06 05 06 41 25 651


Od 1. do 5. lipnja ove godine u mjestu Boleslawiec u poljskom Donjošleskom vojvodstvu održava se tradicionalni Festival južnoslavenskih kultura kojem su ove godine prisustvovale udruge i izlagači s područja Koprivničko-križevačke županije, a podršku su pružili župan Darko Koren i pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev te veleposlanik Republike Hrvatske u Poljskoj Nj.E. Tomislav Vidošević.

viber slika 2023 06 05 06 41 25 887

U organizaciji Grada Boleslawiec  pod geslom "Culture city in the City/Kultura grada u gradu", na festivalu kulture koji posjećuje više tisuća posjetitelja i umjetnika iz svih krajeva Poljske, Koprivničko-križevačka županija se predstavila svojim kulturnim i autohtonim bogatstvom, a građanima Boleslawieca je prezentiran i županijski projekt ,,Pisanica od srca" koja krasi Veleposlanstvo Republike Hrvatske  u Varšavi. Posjetiteljima su se predstavili  - Udruga žena iz Koprivničkih bregi s bregovskom pitom, Udruga žena iz Virja s mazanicom, Udruga žena iz Đurđevca s pogačom z oreji, Ivan Andrašić je predstavio naivno slikarstvo, tvrtka Pampa Tea svoje čajeve, Podravinoteka je prezentirala domaće proizvode Đurđevačke Podravine, križevačke čipkarice su promovirale čunčanu čipku, a Društvo izvornog folkolora iz Koprivničkog Ivanca tradicionalni ivanečki vez.

viber slika 2023 06 05 06 41 43 896

Susret je bio prilika i za uspostavu kontakta s maršalekom Donjošleskog vojvodstva Cezaryjem Przybylskim te mogućnostima suradnje između Koprivničko-križevačke županije i Donjošleskog vojvodstva. Podršku Festivalu u organizaciji festivala pružilo je i Veleposlanstvo RH, a srdačnu dobrodošlicu gostima uputili su i zamjenik predsjednika općine Boleslawiec Roman Jaworski sa suradnicima Andrzej Kosiorom, Boguslaw Uziejom, Tomasz Gabrysiakom te ravnateljica Ansambla pjesme i plesa „Ziemi Boleslawieckiej" Elzbieta Andrusieczko.

viber slika 2023 06 05 06 41 44 011

 

Služba ureda župana

Pročitano 1370 puta