05.06.2023.

Đurđevačka Udruga Peski Art darovala likovna djela Veteranskom centru Šibenik

Objavljeno u kategorijama: Novosti

20230602 151839 800x600


U petak 02.lipnja 2023. u Šibeniku u Veteranskom centru Podružnici Šibenik predani su likovni radovi nastali na 10. likovnoj radionici „Peski-Art 2022. Đurđevac“ u sklopu projekta „Podravina svojemu generalu“ koji udruga „Peski-Art Đurđevac“ provodi u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.

U Šibenik je putovalo šesnaest članova organizatora i gostiju projekta, a ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je pročelnik Marijan Štimac, ujedno i autor te član Udruge Peski art.

Posjeta Šibeniku je započela odavanjem počasti hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na šibenskom Gradskom groblju Kvanj kod kojeg su se pridružili general Mladen Markač i ravnatelj Veteranskog centra Podružnice Šibenik  Goran Pauk.

20230602 111318 800x600

U Veteranskom centru priređen je prijem za goste iz Đurđevca, a dobrodošlicu su poželjeli domaćin Goran Pauk i glavni ravnatelj Veteranskog centra i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja RH Tome Medveda, general Josip Lucić. Tom prilikom dogovorena je daljnja suradnja organizatora projekta „Podravina svojemu generalu“ i Veteranskog centra.

Postavljena je izložba likovnih radova u mansardi Veteranskog centra te je uslijedila i službena primopredaja. Nakon uvodna govora i pozdravnih riječi domaćina ravnatelja Gorana Pauka, Predsjednik udruge „Peski-Art Đurđevac“ Franjo Mihočka prezentirao je nazočnima ciljeve i način provođenja projekta „Podravina svojemu generalu“ i razloge zašto je mjesto darovanja likovnih radova upravo Veteranski centar u Šibeniku te zahvalio sudionicima, pokroviteljima i domaćinima te generalu Mladenu Markaču i svima koji su doprinijeli da se  projekt uspješno provodi. Nakon toga je glavni ravnatelj Veteranskog centra i izaslanik pokrovitelja potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, general Josip Lucić zahvalio na donaciji, izrazio zadovoljstvo što su likovni radovi darovani upravo Veteranskom centru, a što je nakon darovanja likovnih radova u Dom hrvatskih veterana u Lipiku 2016. godine nastavak suradnje koja je najavljena i dogovorena i nadalje.

IMG 35d8885624801f3c15b64becf8fce0cb V 800x598

Potpisom Darovnice koju su potpisali u ime darovatelja predsjednik udruge „Peski-Art Đurđevac“ Franjo Mihočka, a u ime primatelja ravnatelj Veteranskog centra Podružnice Šibenik Goran Pauk likovni radovi su zatim i službeno predani Veteranskom centru u Šibeniku.

IMG 79d83894493f39fe2a35ff93ba3bd79a V 800x598

Slijedio je zajednički ručak i druženje domaćina i gostiju, a nakon službena završetka posjete Veteranskom centru slijedilo je razgledavanje središta Grada Šibenika naročito znamenite katedrale Svetog Jakova.

Izvor: Udruga Peski art

Služba ureda župana

Pročitano 505 puta