30.05.2023.

Svečanom sjednicom proslavljena 30.obljetnica Općine Ferdinandovac

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IB SS Ferdinandovac 30052023 10


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture danas je proslavljen 30. rođendan Općine Ferdinandovac. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Uzvanicima se uvodno obratio predsjednik Općinskog vijeća Branko Patačko, nakon kojeg se načelnik Vjekoslav Maletić uz zahvalu Županiji i ostalim partnerima na podršci, osvrnuo na proteklo razdoblje te najavio planove za ovu godinu među kojima su izrada projektne dokumentacije za izgradnju riječne marine na Dravi, replike starog mlina za žito kakvi su nekad postojali na rijeci Dravi, kao i niz popratnih sadržaja na obali.

IB SS Ferdinandovac 30052023 12

„ Prioritet je i otvaranje četvrte odgojne skupine u DV Košutica Ferdinandovac. Uskoro će započeti projekt aglomeracije, nastavit će se i s uređenjem pješačkih staza, groblja i parka, a pri kraju je i natječaj Ministarstva gospodarstva radi odabira najpovoljnijeg ponuditelja za istraživanje geotermalnih voda u istražnom prostoru „Ferdinandovac 1““, kazao je načelnik te dodao da će nastaviti raditi što je više moguće za što bolji život u Ferdinandovcu.

U ime gradonačelnika i načelnika obratio se načelnik Općine Virje Mirko Perok, a čestitkama se pridružio i župan Koren pohvalivši zajedništvo koje je državu i ovaj kraj krasilo i prije 30 godina.

IB SS Ferdinandovac 30052023 18

„Primjer Ferdinandovca ukazuje na zajedništvo u funkcioniranju i radu Općine  koje na određen način simbolizira ovaj drugi moment koji danas proslavljamo. To na neki način asocira na razdoblje  prije 30 godina kada je upravo zajedništvo bilo najvažnije oružje u stvaranju Republike Hrvatske“, rekao je Koren te čestitao svim mještanima njihov dan te Dan državnosti.

Svim prisutnima obratio se i saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota koji je pohvalio Općinskog vodstva te zahvalio na kvalitetnoj suradnji kazavši kako brojni projekti koji se odvijaju na području općine jasno dokazuju kako se svakoga dana radi za boljitak i kvalitetniji život mještana.  

Svečanost su uveličali pjevački zbor Ferdinand uz pratnju tamburaša i vrtićarci Dječjeg vrtića Košutica. Dodajmo kako su svečanosti prisustvovali i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić, brojni načelnici općina, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić te  predstavnici udruga, škole i vrtića s područja općine.

Izvor: epodravina.hr

Služba ureda župana

Pročitano 699 puta