29.05.2023.

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske položeni vijenci i zapaljene svijeće

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Polaganje vijenaca 11


U skladu s tradicijom svečanog obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, danas je kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici održano svečano polaganje vijenaca te su zapaljene svijeće u spomen hrvatskim braniteljima i civilima stradalima u Domovinskom ratu.

Polaganje vijenaca 35

Uz svečani postroj MUP-a PU koprivničko-križevačke vijence su položila izaslanstva -Koprivničko-križevačke županije koju je predvodio župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem i predsjednikom Županijske skupštine KKŽ Damirom Felakom, Grada Koprivnice predvođena gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, Ministarstva hrvatskih branitelja – Područnog odjela Koprivnica i predstavnice udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te izaslanstva MORH-a i MUP-a. Počast palim suborcima, paljenjem svijeća odali su i brojni predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

 Župan je zahvalio svima koji su utkali svoje živote u temelje Republike Hrvatske te je svim građanima čestitao Dan državnosti, koji se obilježava u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 1990. godine.

quote desni 3Ovo je jedan od najznačajnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti. Formiranje i konstituiranje prvog Hrvatskog sabora je jedan od događaja koji su obilježili nastanak Hrvatske države. Iza toga su se događale stvari koje ne bi poželjeli nijednoj naciji. Ovo je prilika da se na skroman i simboličan način zahvalimo svima koji su se žrtvovali za Republiku Hrvatsku, kazao je župan.

Polaganje vijenaca 32

Čestitku je uputio i koprivnički gradonačelnik Jakšić te dodao kako se prisjećamo svih ljudi koji su dali svoje zdravlje i živote da bi imali slobodnu, demokratsku i neovisnu Republiku Hrvatsku.

quote desni 3Kad u obzir uzmemo šire okruženje i sve ružne slike koje gledamo diljem svijeta trebamo biti ponosni na sve ono što naša Hrvatska nosi u sebi. Ona je naš demokratski okvir koji trebamo sačuvati jer to dugujemo generacijama koje će doći, ali osobito onima koje su je stvarale, rekao je gradonačelnik.

20230529 100756

Molitvu za poginule i nestale hrvatske branitelje i njihove obitelji  je predvodio velečasni Ozren Bizek, a sveta misa održana je u kapeli Svetog Florijana u Koprivnici.

Služba ureda župana

Pročitano 307 puta