28.05.2023.

IN MEMORIAM – Vjekoslav Flamaceta (1946.-2023.)

Objavljeno u kategorijama: Novosti

viber slika 2023 05 28 15 24 47 394


U 78. godini života preminuo je Vjekoslav Flamaceta, uvaženi prosvjetni djelatnik, istaknuti politički dužnosnik i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije u dva mandata (2001. - 2009. godine).

Rođen  je u  Ferdinandovcu  6.5.1946.  godine gdje završio i osnovnu  školu.  Školovanje je nastavio u Koprivnici, a na Pedagoškoj akademiji u Čakovcu završio je studij hrvatskog i ruskoj jezika nakon čega je radio u Osnovnoj školi „Grgura Karlovčana" u Đurđevcu kao nastavnik, pomoćnik ravnatelja i v.d. ravnatelja.

Obnašao je različite političke dužnosti među kojima se izdvaja dužnost zamjenika župana za društvene djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji koju je obnašao u dva mandata te kao član Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije gdje je aktivno sudjelovao i kao član različitih savjeta i odbora. Obnašao je i dužnost predsjednika Gradske organizacije SDP Đurđevac punih 20 godina i u to vrijeme je bio član Gradskog vijeća Grada Đurđevca.

Sudjelovao je i u organizaciji đurđevačke manifestacije „Legende o Picokima", a posebno se ističe i njegov dugogodišnji rad na unaprjeđenju lovstva. Obavljao je poslove voditelja obrazovanja mladih lovačkih pripravnika u bivšoj općini Đurđevac i u Županijskom lovačkom savezu. Položio je ispite za predavača iz Prirodoslovlja divljači i Gospodarenja lovištem te ispit za ocjenjivanje lovačkih trofeja,  a u dva mandata aktivno je radio kao član Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza te kao član i predsjednik Lovačkog saveza bivše općine Đurđevac i predsjednika Komisije za ustanovljenje lovišta.

 U više mandata je bio predsjednik i potpredsjednik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije te predsjednik Kinološkog saveza Đurđevac. Aktivno je sudjelovao u radu lovačke udruge "Fazan" Ferdinandovac te je zbog predanog rada u lovstvu primio različite povelje i lovačka odlikovanja te najviše odlikovanje hrvatskih lovaca „Zlatno lovačko odlikovanje Sv. Huberta".

Vjekoslav Flamaceta je 2018. godine na svečanoj sjednici Županijske skupštine primio i Plaketu Župana Koprivničko-križevačke županije za razvoj Koprivničko-križevačke županije iz područja lovnog gospodarstva.

 

Služba ureda župana

Pročitano 868 puta