13.05.2023.

U Đurđevcu održana završna svečanost 29. državnog natjecanja iz francuskog, španjolskog i talijanskog jezika

Image00008


Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva u protekla tri dana bila je domaćin 29. državnog natjecanje iz francuskog, španjolskog i talijanskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola na kojem je nastupio 101 učenika iz cijele Hrvatske. Završna svečanost i proglašenje pobjednika upriličena je jučer u Domu kulture u Đurđevcu, a događaju su uz učenike i mentore prisustvovali župan Darko Koren i pročelnica Melita Ivančić, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te veleposlanici Španjolske, Francuske i Italije.

Uvodnim riječima prisutnima se obratio domaćin, ravnatelj đurđevačke Gimnazije Tomislav Ostojić koji je svima čestitao na sudjelovanju te zahvalio uključenima u organizaciju natjecanja. Čestitku je uputio i župan Koren koji je istaknuo:

Image00013

Čestitam na ovoj besprijekornoj organizaciji te posebno pozdravljam sve vas koji ste svojim znanjem, trudom i zalaganjem ostvarili privilegiju da budete ovdje i da se natječete u kategoriji najboljih u državi. Poznavanje jezika je bogatstvo, ono nam u suvremenom svijetu daje još veću slobodu kretanja, upoznavanja kulture drugih zemalja i stjecanje novih znanja. Siguran sam da ćete iz Đurđevca ponijeti lijepe uspomene i da će se neki od vas i vratiti u našu županiju, poručio je župan Koren.

Prigodnim riječima uzvanicima su se obratili i đurđevački gradonačelnik Janči i profesor Lovro Sučić, riječi zahvale te čestitke su uputili i veleposlanik Francuske Republike Nje. E. Gaël François Veyssiere, veleposlanik Kraljevine Španjolske Nje.E. Juan Gonzalez-Barba te veleposlanik Talijanske Republike Nje. E. Pierfrancesco Sacco, a program su upotpunili plesni klub Ritam Đurđevac te učenici Gimnazije koji su priredili glazbeni program i recitale.

Izvor fotografija: epodravina.hr

Služba ureda župana

Pročitano 1018 puta