11.05.2023.

U Đurđevcu otvoreno 29. Državno natjecanje iz francuskog, španjolskog i talijanskog jezika

Objavljeno u kategorijama: Novosti

A 9


U srijedu 10. svibnja u Domu kulture u Đurđevcu svečano je otvoreno 29. Državno natjecanje iz francuskog, španjolskog i talijanskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Domaćini natjecanja, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva, tim su povodom ugostili 101 učenika iz svih dijelova Hrvatske, njihove mentore i članove triju povjerenstava.

Svečanost je otvorio ravnatelj gimnazije Đurđevac Tomislav Ostojić te gostima poželio srdačnu dobrodošlicu, u ime grada Đurđevca sve prisutne je pozdravila potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica, a potporu u ime Županije iskazala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Ana Mušlek.

Pročelnica Mušlek istaknula je zadovoljstvo uspjesima đurđevačke gimnazije te neumornim radom na poboljšanju kvalitete škole. U ime članova ispitnih povjerenstava natjecateljima i njihovim mentorima je za trud i rad zahvalio predsjednik državnog povjerenstva za španjolski jezik, profesor Lovro Sučić, te im poželio mnogo sreće i uspjeha na natjecanju.

Večer su prigodnim programom uveličali Vokalni sastav Đurđevčice, djevojački glazbeni zbor i školski bend Antares, Nika Mladić, David Kuzmić te Luka Grumerec, Ivano Milošević, Fran Vlahović, Teo Mesarov, Ivan Pavlović i Lav Jurkas koji su izveli dramski tekst „Al' nema veze“.

Izvor : Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđrevac

Služba ureda župana

Služba ureda župana

Pročitano 665 puta