12.05.2023.

Ministar Marin Piletić otvorio novu zgradu Obiteljskog centra u Koprivnici

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 20230512 WA0017


U Koprivnici je danas održana završna konferencija projekta „Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra Koprivnica“ u sklopu čega je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić otvorio novoizgrađenu zgradu Obiteljskog centra, Područne službe Koprivnica.

IMG 1331

Spomenimo kako je nova zgrada Obiteljskog centra u Koprivnici vrijedna više od 920 tisuća eura, od čega je više od 727 tisuća eura financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Za građevinske radove rekonstrukcije zgrade osigurana su i dodatna sredstva iz državnog proračuna u iznosu 193 tisuće eura, a uz Obiteljski centar kao nositelj projekta, glavni partner je Županija, dok je partner i Hrvatski zavod za socijalni rad. Stručnu i tehničku pomoć u pripremi projekta pružila je PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ, koja također sudjeluje i u provedbi.

IMG 1406

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i župan Darko Koren koji je naglasio kako je cilj ovakvih projekata uspostaviti kvalitetnije odnose u obiteljima koje se suočavaju s brojnim izazovima. Zahvalio je svima uključenima u projekt, kao i Gradu Koprivnici, koji je osigurao zemljište, dodavši kako se jedino kroz sinergiju mogu napraviti velike stvari u zajednici.

quote desni 3Svima su nam danas srca puna, osjećam mnogo pozitivne energije i siguran sam da će ova institucija ispuniti svoju ulogu i očekivanja. Obitelj je osnova svakog društva i svima nam je najvažnija, no suočena je s brojnim rizicima i izazovima te su nam potrebne ovakve ustanove koje će pomoći u njihovom prevladavanju. Važno je osvijestiti ulogu obitelji i dati joj mjesto koje joj pripada te vjerujem kako ovakvi projekti imaju svoje mjesto kao čuvari obitelji u zajednici. Drago nam je vidjeti uspjehe obiteljskih centara koje vode ljudi koji su iznimni požrtvovni i posvećeni svim poslu, što će u konačnici doprinijeti boljoj socijalnoj koheziji u društvu. Ponosni smo što smo partneri na ovom projektu, a na našu podršku možete i dalje računati. Neka to zajedništvo bude zalog za bolju budućnost i buduće suradnje“, poručio je župan Koren.

IMG 1406

quote desni 3Međusobnom suradnjom i koordinacijom ustanova socijalne skrbi, jačanjem rada stručnjaka i poboljšanjem kvalitete postupanja i pružanja usluga krajnjim korisnicima, želimo stvoriti sustav koji je otvoren promjenama. Ova zgrada će zgrada biti ne samo Obiteljski centar, nego i dom onima koji možda dom nemaju. Dom djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, prostor u kojemu će se tražiti savjeti, kuća u kojoj će se učiti, prevenirati probleme i osnaživati obitelj koja je temeljna vrijednost svakog društva. Moramo čuvati obitelj da pružimo podršku onima kojima je to potrebno“, naglasio je ministar Piletić te podsjetio kako su obiteljski centri novim Zakonom o socijalnoj skrbi izdvojeni od dotadašnjih centara za socijalnu skrb, danas Hrvatskog zavoda za socijalni rad, kao samostalna ustanova, s ciljem jačanja usluga za obitelji na razini lokalne zajednice. Također je istaknuo kako će u novoj zgradi Obiteljskog centra stručnjaci iz sustava socijalne skrbi pružati usluge savjetovanja i edukacije, ali i usluge psihosocijalnih tretmana radi prevencija nasilja u obitelji i obiteljske medijacije.

IMG 1384

Prigodnim su se riječima podrške projektu obratili i saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, privremena ravnateljica Obiteljskog centra Ivana Šešo te ravnateljica Razvojne agencije PORA-e KKŽ Melita Birčić, dok su provedene aktivnosti prezentirali Silvija Čavić i Danijel Rušak. Nakon govora i prezentacije održano je svečano rezanje vrpce, čime je nova zgrada Obiteljskog centra i službeno otvorena.

IMG 1426

Svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž te ostali uzvanici.

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije“.

Logo vidiljivosti obiteljski centar

Služba ureda župana


Pročitano 898 puta