03.05.2023.

Općina Rasinja slavi svoj Dan

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 0961


Zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak danas su prisustvovali svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Rasinja, koja je održana u rasinjskom Društvenom domu.

IMG 0945

Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić koji je predstavio najvažnije aktivnosti, a zatim se načelnik Danimir Kolman, povodom 30. obljetnice, osvrnuona razvoj Općine, s naglaskom na posljednjih nekoliko godina. Kazao je kako su svim projektima pokušali postići ujednačeni razvoj Općine i veću kvalitetu života mještana, a posebno je izrazio zadovoljstvo što će vodovodnom mrežom biti pokrivena sva naselja.

IMG 0980

Od kapitalnih projekata, načelnik Kolman je izdvojio izgradnju školske sportske dvorane, koja je realizirana u partnerstvu sa Županijom i služi na ponos čitavoj lokalnoj zajednici, a osim školske djece, koriste ju brojne udruge i sportaši. Također je spomenuo i još jedan projekt koji se provodi u suradnji sa Županijom - obnovu dvorca Inkey, koja će unaprijediti turističke potencijale Općine.

IMG 1002

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke svim mještanima, članovima Općinskog vijeća i vodstvu Općine, izrazivši zadovoljstvo brojnim projektima koji podižu standard života u ovom kraju. Napomenuo je kako se vidi da se mnogo ulaže u razvoj Općine u svim segmentima te je istaknuo izgradnju školske sportske dvorane, koja je jedna od pet izgrađenih u partnerstvu s općinama i koja će zasigurno dati poticaj boljim demografskim prilikama. Što se tiče daljnjih planova, dodao je kako će se nadograditi Osnovna škola u sklopu uvođenja jednosmjenske nastave te je vodstvu Općine poželio mnogo uspjeha i nastavak odlične suradnje sa Županijom.

IMG 0992

Uime okupljenih predstavnika jedinica lokalne samouprave, obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je Općinu pohvalio na napretku, a zatim su dodijeljene zlatne plakete zaslužnim pojedincima.

U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi i članice pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja.

IMG 1006

Svečanoj sjednici prisustvovali su i predstavnici županijskih ustanova - županijske Turističke zajednice, županijskog Zavoda za javno zdravstvo, PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ, županijske Vatrogasne zajednice, članovi Županijske skupštine, brojni načelnici općina te ostali uzvanici.

Služba ureda župana


Pročitano 893 puta