03.05.2023.

Svečanom sjednicom obilježan Dan Općine Novo Virje

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IB SS Novo Virje 2 02052023 08


Uz bogat program i svečanu sjednicu Općinskog vijeća, Novo Virje proslavilo je svoj Dan općine. Svečanoj sjednici prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i članica Županijske skupštine Verica Rupčić, umirovljeni general pukovnik i počasni mještanin Općine Mladen Markač, kao i brojni predstavnici jedinica lokalne samouprave, članovi Županijske skupštine, PORA-e regionalne razvojne agencije KKŽ te drugi uzvanici.

IB SS Novo Virje 2 02052023 12

Načelnik Općine Mirko Remetović okupljenima je predstavio provedene aktivnosti i planove za buduće razdoblje, istaknuvši kako je velika pozornost usmjerena na pripremu projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko pravnih odnosa. Osvrnuo se na postupak za katastarsku izmjeru Općine koja je nužna za realizaciju planiranih investicija, a trenutno je gotov projekt izgradnje montažnih tribina na nogometnom igralištu te je dobivena građevinska dozvola za Trepčansku ulicu i Sportski  centar. Na zgradi Područne školi Drenovica zahvaljujući financijskoj podršci Županije rekonstruirano je krovište, a taj će projekt vrijedan 40 tisuća eura osigurati bolje uvjete za nastavu.

IB SS Novo Virje 2 02052023 07

Općina je za mlade obitelji pokrenula program pomoći za stambeno zbrinjavanje, a s partnerskim općinama provodi program Zaželi u sklopu kojeg su zaposlene tri gerontodomaćice koje brinu o 18 korisnika. U suradnji s klubom Mariška provode usluge pomoći u kući, a uvode i sufinanciranje kupnje poljoprivrednih strojeva.

IB SS Novo Virje 2 02052023 14

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke povodom Dana Općine te naglasio važnost ulaganja u ravnomjerni razvoj svih krajeva županije, dodavši kako Županija kroz programe, mjere i poticaje nastoji stvoriti mještanima bolje i kvalitetnije uvjete za život. U borbi za bolje demografske pokazatelje važne su investicije u obrazovni i zdravstveni sektor, kao i razvoj povoljnije gospodarske klime te izgradnje prometne i društvene infrastrukture. Zamjenik je pohvalio Općinu na brojnim projektima, a posebno onima koji se tiču pomoći mladim obiteljima, istaknuvši kako će im Županija uvijek biti na raspolaganju za potrebnu pomoć i podršku, kao i županijske ustanove, s naglaskom na PORA-u.

IB SS Novo Virje 2 02052023 19

Od ostalih uzvanika obratili su se predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, saborski zastupnik i načelnik Kalinovca Darko Sobota te načelnik Ferdinandovca Vjekoslav Maletić.

Svečanost su uveličali članovi KUD-a Širine i mali folkloraši Dječjeg vrtića „Bregunica” koji je proslavio svoju 10. obljetnicu.


Služba ureda župana

Izvor: epodravina.hr


Pročitano 791 puta