24.04.2023.

Križevački školarci odmjerili snage u graničaru i atletici

igre 768x512


U sportskoj dvorani Križevačkog poduzetničkog centra u ponedjeljak, 24. travnja je održan Telemach Dan sporta na kojem su se djeca natjecala u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Događanju je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek koja je zahvalila Sportskim igrama mladih na organizaciji susreta te istaknula kako Županija posebnu pozornost posvećuje sportu što potvrđuju velika ulaganja u infrastrukturu poput projekata - izgradnje  pet školskih sportskih dvorana, obnove igrališta te ulaganjima u Zajednicu sportova Koprivničko-križevačke županije.

Prigodnim riječima su se obratile i Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska te Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih. Djeca su se natjecala graničaru, u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.
Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Munje u kategoriji 2012. godište i mlađe te ekipa Predatori u kategoriji 2014. godište i mlađi.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 850 puta