24.04.2023.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Križevci proslavili 771. rođendan

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IB KZ SS 2 24042023 18 1024x683


Križevci danas slave svoj 771. rođendan, a nakon bogatog dnevnog programa, centralno događanje se zbilo u dvorani Hrvatskog doma gdje je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca. Svečanosti je prisustvovao i župan Darko Koren, ujedno i izaslanik Vlade Republike Hrvatske, a uz brojne uzvanike i goste sjednici je nazočio i predsjednik RH Zoran Milanović.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Frbežar je članicama i članovima Vijeća zahvalio na konstruktivnom radu te dodao kako je svaka odluka donesena za boljitak grada Križevca. Prigodnim govorom prisutnima se obratio gradonačelnik Mario Rajn koji nije krio zadovoljstvo što grad postaje energetski neovisan te stremi prema zelenoj tranziciji, ekološkom pristupu i održivom razvoju.

IB KZ SS 2 24042023 01 1536x1024

„U top deset smo gradova po sortiranju otpada, svaki projekt koji provedimo radimo zbog građana, a znamo da smo uspjeli jer smo ih potaknuli da koriste sredstva koja im se kroz projekt daju“, kazao je Rajn te čestitao svim dobitnicima javnih priznanja.

Župan Darko Koren se pridružio čestitkama i prenio pozdrave predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te dodao:

„Ovo razdoblje unazad nekoliko godina je razdoblje u kojem svjedočimo nekim stvarima koje ovaj grad stavlja na naprednu kartu RH, ali i van granica. Križevci su stari grad i to govori i jedna pjesma o njemu, dičimo se mnogim posebnostima. U novije vrijeme svjedočimo novim projektima i temama koje sigurno zanimaju mnoge van grada Križevaca poput projekta zvjezdarnice koja uistinu izgleda sjajno i sigurno će značajno doprinijeti u znanstveno-istraživačkom, ali i turističkom smislu“, kazao je župan te čestitao svim Križevčankama i Križevčanima Dan grada, a posebno dobitnicima javnih priznanja koji su svojim radom pronijeli ime Križevaca diljem zemlje i svijeta.  

IB KZ SS 2 24042023 05

Čestitku je uputio i saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice, Mišel Jakšić koji je pohvalio postignute rezultate i mnoge inovacije u Križevcima, a na kraju se obratio i predsjednik Milanović koji je istaknuo kako su Križevci postali progresivno mjesto u kojem se nude brojne prilike i dobri uvjeti za život.

U sklopu sjednice dodijeljena su i priznanja Grada Križevaca - Tanja Baran nagrađena je Plaketom Grada Križevaca za izniman doprinos u očuvanju i promociji bogate baštine Križevaca i križevačkog kraja. Danijela Zagorec primila je priznanje Grada Križevaca za višegodišnje uzorne uspjehe u odgojno-obrazovnom radu te izniman doprinos unapređenju kulturnog i društvenog života Grada Križevaca.

Križevačke mažoretkinje su nagrađene priznanjem Grada Križevaca, a isto je priznanje dobio i Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima. Dobrovoljno vatrogasno društvo Bukovje je primilo priznanje u vatrogastvu, a zahvalnice su dobili Sandra Vurnek, Andrej Dundović, tvrtka Metal 5 d.o.o., Tatjana Tkalčec i Mišel Doskočil.

Sjednici su nazočili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Darko Masnec i Ana Mušlek, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, gradski pročelnici, ravnatelji županijskih i gradskih ustanova, dekanica VGU Križevci Marcela Andreata Koren, biskup križevačke eparhije Milan Stipić te brojni drugi gosti iz političkog, društvenog i gospodarskog života.

Izvor: epodravina.hr

Služba ureda župana

Pročitano 745 puta