22.04.2023.

U Križevcima održana 1. Okolišna olimpijada

Objavljeno u kategorijama: Novosti

okolisna 768x512


U organizaciji križevačkog Komunalnog poduzeća  danas je u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima održana 1. Okolišna olimpijada „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca“. Podršku ovoj sportskoj manifestaciji koja se održava u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje sudjelovanjem u igrama su pružili i župan Darko Koren te pročelnica Ana Mušlek.  

Pozdravne riječi na početku manifestacije uputili su direktor Komunalnog poduzeća Martin Kozjak, križevački gradonačelnik Mario Rajn, ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost načelnica Sektora za zaštitu okoliša Aleksandra Čilić i župan Darko Koren koji je istaknuo važnost osvješćivanja svih tema koje su vezane za očuvanje okoliša, posebice kod onih najmlađih kojima moramo ostaviti zdravu, zelenu i održivu okolinu.

DSC 5128 768x512

U sklopu Olimpijade održana je revijalna igra predstavnika Fonda za zaštitu okoliša, Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća d.o.o. u kojoj je kroz sportsko nadmetanje pokazano kako pravilno odložiti otpad i tako biti primjer drugima.

U igrama su sudjelovali i učenici križevačkih škola OŠ Ljudevita Modeca i OŠ „Vladimir Nazor“, a program je vodio poznati hrvatski radijski voditelj i komičar Luka Bulić.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 629 puta