21.04.2023.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Đurđevca

Objavljeno u kategorijama: Novosti

FB8A9076


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća danas je u Domu kulture obilježen Dan grada Đurđevca i blagdan njegovog zaštitnika svetog Jurja. Svečana sjednica bila je središnji događaj proslave, uz brojna druga događanja, a uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su joj župan Darko Koren i pročelnici Ljubica Belobrk Flamaceta i Marijan Štimac.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković osvrnuo se konstruktivan rad Vijeća i planirane investicije, a gradonačelnik Hrvoje Janči poručio je kako nastavljaju s aktivnostima usmjerenima još kvalitetnijem razvoju Grada. Spomenuo je trenutno najveću investiciju, izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže u sklopu projekta aglomeracije, s kojim se paralelno uređuju i pješačke staze.

FB8A9031

Župan je gradskom vodstvu i građanima čestitao Dan Đurđevca, uz pohvale na svim ulaganjima.

FB8A9276

quote desni 3Vjerujem da će suradnja Grada i Županije u nadolazećem razdoblju biti na još većoj razini, na korist i dobrobit naših građana, a to se prije svega odnosi na projekt izgradnje Centra za starije osobe Đurđevac na kojemu smo partneri, kao i na projekt županijskog Centra kompetentnosti koji je unaprijedio infrastrukturne i kadrovske kapacitete đurđevačke Strukovne škole. Naš prioritet je ravnomjerni razvoj svih dijelova Županije te ćemo vam i nadalje biti podrška u svim segmentima. Iskreno vam čestitam na realiziranim investicijama te želim mnogo uspjeha u daljnjim planovima“, dodao je župan.

11 8

Za glazbeni ugođaj bile su zaslužne Đurđevčice, a u sklopu svečane sjednice dodijeljena su i javna gradska priznanja. Nagradu za životno djelo dobio je Marijan Ružman koji je svojim dugogodišnjim angažmanom u razvoju turizma postavio dobre temelje za daljnji nastavak rada u isticanju i nadograđivanju atraktivnih sadržaja i prepoznatljivosti Đurđevca kao turističke destinacije. Zlatne plakete sveti Juraj dobili su Mato Zeman, Danica Nikša i Sveučilište Sjever, a povelje grada Đurđevca pripale su Đurđici Franjić, Marici Lacković, tvrtki KTC, Strukovnoj školi Đurđevac, Udruzi sveti Juraj i Udruzi gerontodomaćica Susret. 

Služba ureda župana

Izvor: I.Brkić; Podravski list

Pročitano 759 puta