20.04.2023.

U prostorima Županijske uprave održan prošireni Kolegij Ravnateljstva civilne zaštite

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

20230420 105926


U prostorima Županijske uprave danas je održan prošireni Kolegij Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, koji je vodio ravnatelj Damir Trut, a prisustvovali su mu župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić te koordinatori, načelnici sektora Ravnateljstva, pročelnici područnih ureda i voditelji službi iz cijele Hrvatske, kao i članovi županijskog Stožera civilne zaštite.

20230420 105939

Župan i zamjenik Ljubić naglasili su kako sustav civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije funkcionira na najvišoj mogućnoj razini te je u brojnim kriznim situacijama pokazao iznimnu operativnost, stručnost i organiziranost. Također su istaknuli izvrsnu suradnju i kvalitetnu komunikaciju svih žurnih službi te dodali kako će Županija i nadalje nastaviti pružati podršku sustavu civilne zaštite.

20230420 1059061

Ravnatelj Trut zahvalio je Županiji na gostoprimstvu te pohvalio operativnost i kvaliteto djelovanje županijskog Stožera civilne zaštite u brojnim kriznim situacijama, ujedno zahvalivši na organizaciji Tehničkog zbora sudionika civilne zaštite koje je danas održan na koprivničkom Sajmištu, a gdje je prezentirana suvremena oprema i djelokrug rada službi.

20230420 105849

U nastavku Kolegija predstavljen je pregled najznačajnijih aktivnosti od siječnja do ožujka ove godine te zadaće vezane uz turističku sezonu, kao i zadaće proizašle iz Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u ovoj godini. Također je bilo riječi i o statusu izrade Strategije razvoja sustava civilne zaštite, projektu SRUUK, stanju minske situacije na razini države te CER direktivi i Nacionalnoj kritičnoj infrastrukturi. Kolegij je završen s informacijama o smještaju raseljenih osoba iz Ukrajine, a ravnatelj Trut na kraju je svima zahvalio na suradnji.

Služba ureda župana

Pročitano 984 puta