18.04.2023.

Svečano obilježen dan Brodsko-posavske županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

slika4


Župan Darko Koren, ujedno i potpredsjednik Hrvatske zajednice županija, prisustvovao je proslavi Dana Brodsko-posavske županije i njezinoj 30. obljetnici, a središnji dio programa bila je svečana sjednica Županijske skupštine.

 

Sjednici je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa suradnicima, a potpredsjednik Županijske skupštine Berislav Balen i župan Danijel Marušić, ujedno i predsjednik Hrvatske zajednice županija, osvrnuli su se na provedene projekte i najavu planova za naredno razdoblje.

slika3

Vizija razvoja Brodsko-posavske županije usklađena je s nacionalnim vrijednostima i načelima. Ona je tradicionalno središte industrije i poduzetništva, sa snažnim zamahom ka zelenom, inovativnom i digitalnom gospodarstvu i zadovoljnom društvu“, istaknuo je župan Marušić u svom govoru.

slika7

Dobre rezultate Brodsko posavske županije i kvalitetnu sinergiju s Vladom i ministarstvima pohvalio je i predsjednik Vlade RH Plenković, a u završnom dijelu svečanosti dodijeljena su županijska priznanja i nagrade.

Služba ureda župana

Izvor: Brodsko-posavska županija

Pročitano 696 puta