13.03.2023.

Tribina „Lažni glamur i kockarske iluzije“

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Naslovna


U prostorijama Vijećnice grada Koprivnice, u petak 17. ožujka s početkom u 17.00 sati održat će se javna tribina „Lažni glamur i kockarske iluzije“. Na tribini će govoriti predavači prof. dr. sc. Zoran Zoričić, dr. med., psihijatar adiktolog i prim. dr. Anto Orešković, dr. med, psihijatar adiktolog koji će predstaviti recentna kretanja u ovisnostima te kako prepoznati problem i potražiti pomoć.

Istraživanja pokazuju da se čak 83% hrvatskih srednjoškolaca, prije punoljetnosti, bar jednom u životu kladilo, kockalo ili okušalo u nekoj drugoj igri na sreću, a svaki treći se redovito, jednom ili više puta tjedno, kladi na sportske rezultate. Na žalost, ni mladi, a ni njihovi roditelji ne smatraju da su igre na sreću, posebno lutrijske igre i klađenje, štetni i opasni. A upravo zbog kockanja i klađenja, oko 12% hrvatskih srednjoškolaca ima ozbiljne psihosocijalne posljedice. To je izuzetno visok postotak, višestruko veći nego u nekim drugim zapadnim zemljama!  

Tribinu organiziraju Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, HSKLA –Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara i Klub liječenih alkoholičara "Centar" Koprivnica.

Služba ureda župana

Pročitano 921 puta