06.03.2023.

DVD Dropkovec na redovnoj godišnjoj skupštini izabrao novo vodstvo

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

DSC 5289 768x512


Dobrovoljno vatrogasno društvo Dropkovec u prostorijama vatrogasnog doma održalo je u subotu redovnu godišnju skupštinu kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren, načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, član Županijske skupštine Stjepan Peršin  te brojni gosti i uzvanici.

Za novog predsjednika izabran je Slađan Šatvar, a za zapovjednika Ivica Srbljinović koji se osvrnuo na proteklu godinu i zahvalio Županiji na pomoći u nabavci vatrogasne opreme te prisjetio bivšeg predsjednika Dragutina Srbljinovića. Općinski načelnik Darko Fištrović istaknuo je kako će Općina i dalje pomagati Društvu, a blagoslov je uputio župnik Ivan Novak.

satvar srbljinovic

Župan Koren čestitao je novim čelnicima Društva kazavši kako u Županiji ima više od 140 dobrovoljnih vatrogasnih društava koje su snažna okosnica društvenog života u ruralnim područjima. Prisjetio se i bivšeg predsjednika Srbljinovića koji je ostavio dubok trag u vatrogastvu. „On je na poseban način živio vatrogastvo, a ovu skupštinu moramo posvetiti njemu uz obećanje da ćemo nastaviti raditi na svemu onome što je on činio. Drago mi je da ovdje ima malih i mladih, jer vatrogastvo je djelatnost koja je usađena u temelje hrvatskog društva“, zaključio je župan u prigodnom govoru.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 849 puta