28.02.2023.

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u RH

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

Dan civilne zaštite


Međunarodni dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka, kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1990. proglasila taj datum Međunarodnim danom civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi

Ujedno je to datum obilježavanja i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koji se u RH obilježava od 1992. Odlukom Vlade RH o proglašenju Dana civilne zaštite Republike Hrvatske te je isti definiran Zakonom o sustavu civilne zaštite.

Sustav civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije funkcionira na najvišoj mogućnoj razini te je u brojnim kriznim situacijama – od pandemije, poplava, potresa, rata u Ukrajini te migrantske krize, dosada pokazao iznimno visoku razinu profesionalizma i stručnosti. S velikom ponosom možemo istaknuti izvrsnu suradnju svih sastavnica, žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite koje pokazuju organiziranost i kvalitetnu suradnju čime se dodatno ulijeva povjerenje i sigurnost svim građanima s područja županije bez obzira na složenost situacije.  

Županija će i nadalje podržavati rad žurnih službi, pomagati u pripremi vježbi i prezentacijama opreme i rada snaga sustava civilne zaštite te nastaviti ovu uspješnu suradnju na dobrobit svih sugrađana!

Ovim putem svim pripadnicima sustava civilne zaštite čestitamo njihov Dan!

Župan Darko Koren i zamjenik župana ujedno i načelnik Stožera CZ KKŽ Ratimir Ljubić

Izvor fotografije: ravnateljstvo CZ RH

Pročitano 1419 puta