27.02.2023.

Održana informativna radionica na temu „Zakon o zaštiti potrošača s naglaskom na on-line shopping“

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

1


U okviru provedbe projekta Europe Directa Koprivničko-križevačke županije, a u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, danas je održana informativna radionica na temu „Zakon o zaštiti potrošača s naglaskom na on-line shopping“. Suorganizatori radionice bili su Koprivničko-križevačka županija, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijska komora Koprivnica i HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije. Radionici je prisustvovalo 60-ak sudionika: poduzetnika, predstavnika organizacija civilnog društva, predstavnika poduzetničkih potpornih institucija te fizičkih osoba.

2

Na početku informativne radionice prisutnima su se uvodno obratili zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birči, zahvalivši im na dolasku. 

Nakon pozdravnih riječi uslijedile su prezentacije predstavnica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Prvu prezentaciju održala je Danijela Marković Krstić iz Odjela za europski potrošački centar na temu zamki s kojima se potrošači susreću prilikom online kupovine kao i korisnih preporuka i savjeta. Drugu prezentaciju održala je Ivana Radan iz Službe za normativne aktivnosti na temu online prodaje roba i usluga kao i zakonskih odredbi za trgovce s obzirom na novi Zakon o zaštiti potrošača koji je na snazi od svibnja 2022. godine.

44

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 Europe Direct centara u Hrvatskoj koji djeluje pri PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji KKŽ od 2021. godine, a za cilj ima promoviranje vrijednosti i načela Europske unije na lokalnoj i regionalnoj razini i djeluje. Iz tog razloga organizirana je i današnja informativna radionica kojom se zainteresiranoj javnosti žele pružiti informacije i preporuke za prevladavanje izazova s kojima se susreću prilikom online kupovine i trgovine.

PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ

Pročitano 736 puta