17.02.2023.

Svečano otvoren 26. Viroexpo na kojemu se predstavljaju i izlagači iz naše županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMGL3844 1


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u Virovitici svečano otvorio 26. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2023. na kojemu se i ove godine predstavljaju izlagači iz Koprivničko-križevačke županije.

Svečanom otvorenju uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su župan Darko Koren, pročelnici Marijan Štimac i Darko Masnec te predstavnici županijske Obrtničke komore i HGK Županijske komore Koprivnica, a podršku izlagačima i posjetiteljima pružili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić te domaćini virovitičko-podravski župan Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, uz brojne ostale goste.

IMGL3392

Uz Vladu RH, pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma. Zemlja partner je Bosna i Hercegovina, a Županija partner je Ličko-senjska županija. Organizatori i pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o., a sponzor partner su Hrvatske šume.

IMG 7e34fe2915987fd8d9fed9fb4a6fbf89 V

Sajam se prostire na više od 21 tisuću četvornih metara vanjskog i unutarnjeg prostora, a prema riječima župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, pokazao se kao pokretač gospodarskog razvoja te je prilika za razmjenu iskustava, ideja i sklapanje poslova.

Na Sajmu ove godine sudjeluje više od 500 izlagača iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Srbije, Makedonije, Italije, Austrije i Azerbajdžana, a uz brojna stručna predavanja i panele, organizirani su gastronomski, zabavni i drugi sadržaji. Detaljan program događanja može se vidjeti na službenoj internetskoj stranici www.viroexpo.hr.

IMG 42e7bc18707d273b20500a0c76e82ce6 V

Županija od samih početka organizira nastupe svojih poduzetnika i obrtnika na ovoj manifestaciji, u suradnji s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Koprivnica. Nakon svečanog otvorenja, župan i suradnici su u pratnji domaćina obišli županijske izlagačke prostore, kao i prostor tvrtke Podravka koja se također predstavlja na Sajmu. Župan je pohvalio izlagače na prezentaciji svojih djelatnosti te im poželio mnogo uspjeha u poslovanju.

IMG c7c68d03f075682601d31f262c600e8a V

Na zajedničkom izlagačkom prostoru svoje proizvode i usluge predstavljaju: Proizvodnja, trgovina i popravak obuće i kožne galanterije MOBY DICK, FRANCOOL j.d.o.o., proizvodnja putnih i ručnih torba, LA MARA, zajednički obrt za proizvodnju tjestenine, OPG Mazuh, ČAROBNA HEKLICA - obrt za proizvodnju i usluge, ŠKATULJICA - obrt za proizvodnju i usluge, FABER ARTISAN - obrt za proizvodnju i usluge, OBITELJSKA CRAFT PIVOVARA DRAGANOVČANKA - obrt za proizvodnju piva, OPG KIŠIČEK, OPG HRŽENJAK i OPG KRANJEC.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete 26. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2023., kao i zajednički izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije!

Služba ureda župana

Izvor: Virovitičko-podravska županija


Pročitano 708 puta