14.02.2023.

Predstavnice OŠ Fran Koncelak Drnje posjetile korisnike Doma za starije i nemoćne

IMG 7658


Povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom, učenice Hana Sataić, Ema Eršeg i Zita Varga te knjižničarka Stjepana Kadić iz OŠ Fran Koncelak Drnje posjetile su Dom za starije i nemoćne u Koprivnici te u druženju s korisnicima promovirale važnost i ljepotu čitanja u zreloj životnoj dobi.  

IMG 7652

Korisnicima su poklonile knjigu Ephraima Kishona "Kod kuće je najgore" koju su izabrale zbog kratkih i humorističnih priča. Upravo iz ove zbirke su izabrale dvije priče - „Na sliku i priliku“ i „Pakao zvani kakao“, koje su im zajednički pročitale.

IMG 7661

Nakon čitanja, druženje su nastavili uz ugodan razgovor. Učenice su saznale da svi korisnici doma vole čitati te da imaju svoju knjižnicu. Također, rado posjećuju i naš bibliobus. Neki su pravi čitači postali tek u mirovini, a neki su u mirovini otkrili i pjesnika u sebi. Učenice su na kraju susreta vrlo rado pročitale dvije prigodne pjesme, koje je napisala jedna korisnica doma.

IMG 7663

Na obostrano zadovoljstvo, novo druženje uz knjigu dogovoreno je za nekoliko mjeseci. Ova lijepa aktivnost organizirana je u sklopu Erasmus+ projekta TITLE i Erasmus akreditacije.

Izvor: OŠ Fran Koncelak Drnje

Služba ureda župana

Pročitano 802 puta