14.02.2023.

Županiju posjetio predsjednik Hrvatskog Lovačkog saveza Ivica Budor

IMG 1028


U posjetu Županijskoj upravi boravili su predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor i predsjednik Lovačkog saveza Županije Koprivničko-križevačke Nevenko Jakopović sa suradnicima.

Župan Darko Koren tom je prilikom održao radni sastanak s predsjednicima Budorom i Jakopovićem, kojemu je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac. Na sastanku je župan obavijestio predsjednika Budora kako je Županija u postupku ustanovljenja novih lovišta na području zajedničkog otvorenog lovišta VI/101-Križevci, sukladno izraženoj želji lovoovlaštenika o sporazumnom raskidu postojećeg ugovora. Predsjednik Budor informirao je Župana kako je Hrvatski lovački savez uložio žalbu Ministarstvu uprave na okolnost osnivanja novog Lovačkog saveza udruga Koprivničko-križevačke županije te se očekuje pravorijek drugostupanjskog upravnog tijela.

20230210 104613

Na sastanku su predstavljene i planirane aktivnosti HLS-a u narednom razdoblju, gdje je predsjednik Budor istaknuo kako su njihovi ciljevi usmjereni promociji lovstva, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, te očuvanju prirodnih staništa faune i flore. Također je bilo riječi i o primjeni Zakona o lovstvu te pripadajućim podzakonskim propisima u okviru kojih Hrvatski lovački savez djeluje. Također, dogovorena je suradnja Koprivničko-križevačke županije i HLS-a u budućim projektima vezanim za unapređenje lovstva.

IMG 1019

Župan je predsjedniku Budoru zahvalio na dobroj suradnji i podršci, naglasivši važnost tradicije lovstva na području županije te pohvalivši županijske lovačke udruge na brojnim aktivnostima.

Služba ureda župana

Pročitano 1399 puta