13.02.2023.

Održana početna konferencija projekta „Pomoć je moć 2“

20230210 101608 scaled

U Društvenom domu u Legradu održana je početna konferencija projekta „Pomoć je moć 2“. Nositelj projekta je Općina Legrad, a projektni partneri su Općine Podravske Sesvete, Gola, Ferdinandovac, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Koprivnica te Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Đurđevac.

Cilj projekta je omogućiti ženama pripadnicama ranjivih skupina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem pristup tržištu rada i zapošljavanju te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika na području šest jedinica lokalne samouprave. Ciljanoj skupini pripada ukupno 19 žena pripadnica teže zapošljivih/ranjivih skupina koje će brinuti za ukupno 114 krajnjih korisnika – starijih i/ili nemoćnih osoba. Ukupna vrijednost projekta je 124.600,17 € (938.800,00 kn), a u potpunosti je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Bez naslova

Na početku konferencije voditeljica projekta Ana Valek predstavila je projekt i projektne aktivnosti. Nakon toga pozdrave je uputio načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te zahvalio projektnim partnerima na suradnji, kao i Razvojnoj agenciji PORI KKŽ na pružanju stručne pomoći u pripremi i provedbi ovog, ali i svih ostalih projekata. Okupljenima se obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao općinama na provedbi ovog hvalevrijednog projekta koji doprinosi dobrobiti svih mještana.

Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić istaknula je kako je dugoročna i kvalitetna suradnja jedinica lokalne samouprave u ovim projektima garancija njihove uspješnosti. Također, navela je kako je ovo jedan od pet projekata iz Programa zapošljavanja žena ZAŽELI, faza III koje Razvojna agencija PORA KKŽ stručno podržava, a u okviru kojih će biti zaposleno 84 žena koje će brinuti za 500-tinjak starih i nemoćnih korisnika.

Logo uz poru po potporu 300x142

U ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prisutnima se obratila Maja Petak, voditeljica Ispostave Koprivnica, a u ime općina projektnih partnera načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.

Razvojna agencija PORA KKŽ pružala je stručnu pomoć u pripremi ovog projekta te će je nastaviti pružati i u provedbi u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ

Logo uz poru po potporu 1024x118

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Pročitano 897 puta