10.02.2023.

Donesena odluka o odabiru ponude za projektiranje i izgradnju RCGO Piškornica

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Piškornica sastanak u KKŽ 1


U prostorijama Županijske uprave, u utorak 7. veljače održana je sjednica Skupštine Piškornice d.o.o. kojoj je prisustvovao župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Skupštine. Na sjednici je usvojen Financijski plan za 2023. godinu te je dana suglasnost na donošenje odluke o odabiru ponuditelja za usluge projektiranja i izvođenja radova na izgradnji RCGO Piškornica.

Nakon provedenog postupka pregleda i ocjena ponuda u postupku javne nabave Usluge projektiranja i izvođenja radova na izgradnji RCGO Piškornica, donesena je Odluka o odabiru ponude ZAJEDNICE PONUDITELJA: KOSTAK komunalno in gradbeno podjetje d.d. iz Krškog, Republika Slovenija, i KOSTAK-GRADITELJSTVO TEHNOLOGIJA SIROVINE d.o.o. iz Zagreba, po cijeni od 88.910.270,74 EUR bez PDV-a, (669.894.434,92  HRK).

Na ovu Odluku stoji pravo na žalbu drugog ponuditelja (HELECTOR S.A.,  Athens), a u slučaju podnošenja iste, o njenoj osnovanosti odlučivat će DKOM. Po okončanju eventualnog žalbenog postupka, a u slučaju potvrde ove Odluke, pristupiti će se potpisu ugovora sa odabranim ponuditeljem.  Rok izvršenja ugovora je 44 mjeseca.  

Piškornica sastanak u KKŽ 2

Donošenju ove Odluke prethodili su sastanci Uprave i osnivača trgovačkog društva Piškornica s predstavnicima nadležnog Ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nakon kojih je od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja zaprimljen dopis ministra Davora Filipovića u kojem je potvrđeno da će se osigurati dodatna sredstava za sufinanciranje projekta u punom iznosu. U istom dopisu navedeno je da će se i u novom operativnom/financijskom programu 2023.-2028. godina zadržati omjer sudjelovanja u troškovima projekta kao i do sada, dakle do 90% iznosa biti će financirano iz EU i nacionalnih izvora, a do 10% iz vlastitih sredstava društva Piškornica.

Napominjemo da je zbog povećanja vrijednosti investicije započeta revizija Studije izvedivosti  projekta, što je preduvjet za osiguranje financiranja projekta EU sredstvima u novom programskom/financijskom razdoblju, napominju iz RCGO Piškornica.

Izvor: RCGO Piškornica

Služba ureda župana

Pročitano 1268 puta