09.02.2023.

Polaznicima vrtića "Sv. Josip" predstavljene aktivnosti Županijskog centra 112

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

IMG 1015


Povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić posjetio je Službu civilne zaštite Koprivnica i Županijski centar 112, gdje ga je dočekao voditelj Službe Miroslav Blažotić sa suradnicima.

Zahvalivši načelniku na posjetu, kao i na odličnoj suradnji sa Službom civilne zaštite, voditelj Blažotić je naglasio kako je broj 112 u operativnoj funkciji u Hrvatskoj od 2005. godine, dok se u Europskoj uniji obilježava 31. godina od njegovog uvođenja. Njime se prijavljuju hitne situacije, nesreće ili prijetnje za ljudske živote, imovinu i okoliš, a koristi se kroz mrežu županijskih operativno-komunikacijskih centara, s time da hrvatski građani koji putuju ili borave u bilo kojoj članici Europske unije također mogu zatražiti pomoć na ovaj broj.

IMG 1014

Načelnik Ljubić naglasio je važnost obilježavanja Dana broja 112 te pohvalio djelovanje Županijskog centra 112 kao važne sastavnice sustava zaštite i spašavanja koja je centralno mjesto dobivanja i transferiranja potrebnih informacija o različitim vrstama ugroza. Također je istaknuo kako je posljednjih nekoliko godina bilo izuzetno složeno po pitanju djelovanja u kriznim situacijama, u čemu je došla do izražaja važna uloga sustava zaštite i spašavanja.

quote desni 3Jedinstveni europski broj za hitne službe 112 iznimno je važan alat koji omogućava učinkovito i pravovremeno djelovanje u svim ugrozama. Osim na profesionalnosti, posebno vas pohvaljujem na ulaganju u edukaciju djelatnika kako biste još kvalitetnije mogli biti na usluzi građanima. Ponosni smo što je na razini županije uspostavljen sustav koji može uspješno odgovoriti na sve krizne situacije, nadam se da ćemo i nadalje ovako dobro surađivati te vam zahvaljujem na predanom radu na našoj sigurnosti“, istaknuo je načelnik Ljubić.

IMG 1006

Kako bi se podigla svijest u javnosti u važnosti broja 112, Služba organizira brojne edukacije za polaznike dječjih vrtića i škola, a danas su se s njihovim radom upoznali mališani i odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Sv. Josip iz Koprivnice.

Važno je još naglasiti kako je poziv na broj 112  besplatan i aktivan 0-24 sata kako bi građani mogli zatražiti pomoć bilo koje hitne službe, a njime se štedi vrijeme jer se jednim pozivom alarmira nekoliko hitnih službi, koje nisu opterećene opetovanim pozivima.

Uz zamjenika Ljubića, današnjem obilasku Službe civilne zaštite Koprivnica prisustvovali su i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škovrc.

Služba ureda župana


Pročitano 1267 puta