29.01.2023.

U Virju se na međunarodnom šahovskom turniru okupilo 160 mladih šahista

IMG 20230128 WA0012


U prostoru Društvenog doma u Virju jučer je, u organizaciji Šahovskog saveza Koprivničko-križevačke županije i Šahovskog kluba e4, održan šahovski turnir koji je okupio 160 djece iz 16 županijskih škola i Mađarske te njihove mentore. Riječ je o prvom velikom natjecanju u šahu na području Koprivničko-križevačke županije, a time je ujedno obilježeno 95 godina od osnivanja prvog šahovskog kluba u Virju.

turnir sah virje 54

Direktor i organizator turnira te predsjednik Šahovskog saveza Koprivničko-križevačke županije Nikola Mihočka naglasio je kako je turnir održan kao nastavak projekta opremanja županijskih škola šahovskim rekvizitima, a sve u svrhu poticanja škola na uvođenje šaha kao izvannastavne aktivnosti. Ujedno je naglasio velik interes djece koja treniraju u sklopu škola te je zahvalio Općini Virje na domaćinstvu, kao i Županiji na podršci uvođenja šaha kao aktivnosti u škole.

IMG 20230128 WA0018

Uz pohvale natjecateljima, okupljenima se obratio i načelnik Općine Virje Mirko Perok, koji je istaknuo zadovoljstvo što je Općina domaćin ovog turnira međunarodnog karaktera.

IMG 20230128 WA0014

Zamjenik župana Ratimir Ljubić je, uz pročelnicu Službe ureda župana Melitu Ivančić, zahvalio svim školama na odazivu te je dao podršku organizatorima što potiču djece na igranje šaha koji je izuzetno važan u dječjem psihofizičkom razvoju.

Učenici Osnovne škole "Antun Nemčić Gostovinski" Koprivnica osvojili su ekipno 1. mjesto, učenici Osnovne škole Đurđevac ekipno 2. mjesto ekipno, a učenici Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje ekipno 3. mjesto.

nemcic

skola durdevac

virje

Spomenimo i kako je Šahovski klub Picok iz Đurđevca održao kadetski i juniorski šahovski turnir, a za najbolje mlade šahiste osigurane su vrijedne nagrade.

Rezultati turnira docxKasparov_chess_tournament_for_school_kids_2023.docx

Služba ureda župana

Izvor fotografija: KKŽ, Drava.info


Pročitano 1431 puta