19.12.2022.

Brojni građani u Varaždinu veselo dočekali izbornika Dalića i suradnike

Objavljeno u kategorijama: Novosti
Dalic docek 6

Središnji varaždinski trg danas je bio ispunjen brojnim građanima koji su veselo dočekali izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića te članove njegovog tima. Uz građane, čestitke izborku Daliću uputili su i župan Darko Koren, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, predsjednik varaždinske Županijske skupštine Josip Križanić, saborske zastupnice Nadica Dreven Budinski i Barbara Antolić Vupora te ostali predstavnici jednica lokalne samouprave i institucija.

IMG 20221219 WA0004

Izbornik Dalić zahvalio je svima na srdačnoj i toploj dobrodošlici.

quote desni 3"Znam da je hladno, ali vi ste opet tu i to pokazuje koliko ste vi navijali za reprezentaciju i koliko je volite. Osvojili smo brončanu medalju, ona je za mene kao zlatna. Zaista smo dali sve od sebe. Vidim puno mladih ljudi, bilo ih je i jučer. Mislim da po našim mladim ljudima igrači iz hrvatske reprezentacije moraju biti uzor i moraju primjer kako treba živjeti i što treba zastupati koje vrijednosti i da u životu ništa nije nemoguće. Oni su se borili i oni su davali sve od sebe. Pokazali su jednu veliku hrabrost, pokazali su odlučnost, poniznost, skromnost, veliko veliko domoljubje i vjeru i to im se na kraju vratilo i Bog ih je nagradio s tim rezultatom. To su vrijednosti koje trebamo živjeti. Ovo je naša Hrvatska, ovo je moja Hrvatska, kakvu ja želim da bude uvijek – zajedništvo, ljubav, poniznost, skromnost i ništa nije nemoguće. I zato mi te vrijednosti živimo, uživamo u njima, ne može nitko u našoj Hrvatskoj meni zabranit da ja kažem hvala braniteljima. Hvala braniteljima, našim legendarnim Pumama, oni su zaslužni da smo mi ovdje. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene ni hrvatske reprezentacije niti nas", rekao je izbornik Dalić prilikom svog obraćanja.

Dalic docek 19

Župan Stričak naglasio je kako ovih dana svjedočimo prekrasnoj priči iza koje stoji puno truda, marljivosti, rada i odricanja, a izrazima zahvale na ovom velikom uspjehu za hrvatsku reprezentaciju i promociju Hrvatske u svijetu pridružili su se i župani Koren i Posavec.

Služba ureda župana

Izvor: Varaždinska županija


Pročitano 541 puta