16.12.2022.

Predstavljena knjiga Irene Kovačić ,,Moj put Camino“

IMG 9b1c940421e18d53b3bc58dc1a80a9ad V


U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici predstavljena je knjiga Irene Kovačić ,,Moj put Camino“, kao i turistički proizvod „Camino Podravina“.

Događanju su, uz brojne druge uzvanike, prisustvovali i župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, kao i Kristina Sočev, pomoćnica direktora Zajednice, koji su Irenu Kovačić pohvalili na knjizi u kojoj je predstavila svoja iskustva te joj zahvalili na doprinosu projektu Camina Podravina.

Podsjetimo, krajem rujna je je županijska Turistička zajednica, uz potporu Bratovštine sv. Jakova, organizirala trodnevni Camino Podravina vikend namijenjen hodočasnicima koji su propješačili dionicu dugu 77 kilometara od Koprivnice do Ludbrega. Cilj tog događanja bio je promovirati novi turistički proizvod, koji je izazvao veliki interes građana, kao i treću etapu staze koja prolazi kroz našu županiju.

IMG bb12b67a3e1e34027d011e5765dba903 V

Naše je područje tako postalo dio hrvatske Camino rute, koja je dio europske mreže hodočasničkih putova svetog Jakova. Projekt uključuje obnovu srednjovjekovnih hodočasničkih ruta kroz Hrvatsku prema Santiago de Composteli, a jedna od 18 planiranih dionica je i Camino Podravina, koja, kao zaseban turistički proizvod, daje veliki doprinos razvoju vjerskog turizma na području naše županije i motivira posjetitelje na višednevni boravak. Hodočasnicima je potrebna minimalna infrastruktura, a njihov boravak na ovom području bit će pokretač ponude smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta, kao i prilika za predstavljanje naše bogate kulturne i povijesne baštine.

IMG d46e8b72c85f955cb1ae27434582d9c2 V

Projekt realizira Bratovština uz potporu županijske Turističke zajednice, koja je dosad osigurala preko 40 tisuća kuna za označavanje rute po Podravini, a u dijelu troškova sudjeluje i Turistička zajednica područja Dravski Peski.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: TZ KKŽ


Pročitano 975 puta